Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 17:55

Έρχεται ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη θέσπιση διαδικασίας για κατάθεση πικανίδων δίχως φυσική παρουσία στις ΔΟΥ.

Πλησιάζει το τέλος του χρόνου, δηλαδή αυτή η περίοδος που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και κατά την οποία σταθερά μεγάλος αριθμός πολιτών επιλέγει να καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους. Φέτος ειδικά, με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, ο αριθμός των οχημάτων που δεν κινούνται είναι μεγαλύτερος του συνηθισμένου και αυτό αναμένεται να γιγαντώσει τις σχετικές ουρές στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νομοθετική πρωτοβουλία που προβλέπει μια ηλεκτρονική διαδικασία κατάθεσης πινακίδων, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να πάει αυτοπροσώπως στη ΔΟΥ αυξάνοντας τον συνωστισμό αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα τρέξει με ευθύνη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προβλέπει τη δημιουργία μιας ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει την ακινησία του οχήματός του δίχως να πηγαίνει την άδεια και τις πινακίδες στην εφορία.

Αυτό προφανώς συνεπάγεται την ανάλογα υπεύθυνη στάση των ιδιοκτητών οχημάτων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που βρεθούν να κυκλοφορούν με τα εν λόγω οχήματα ενόσω τα έχουν δηλώσει σε ακινησία.

Λογικά το μέτρο πρόκειται να ανακοινωθεί λίαν συντόμως, μιας και σε λίγες μέρες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, καταληκτικό μήνα για την προθεσμία κατάθεσης πινακίδων.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 22:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube