.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:16

Moto Finja 500! Το Ninja των φτωχών

Η Κίνα ως γνωστόν βρίθει απομιμήσεων γνωστών προϊόντων, μα η εταιρεία που αποκαλείται Moto το έχει τερματίσει.

Ζεις στην Κίνα, ονειρεύεσαι ένα Kawasaki Ninja ZX-10R μα δεν έχεις λεφτά να το αποκτήσεις; Κανένα πρόβλημα, η λύση υπάρχει και κατασκευάζεται από τη Moto.

Το Finja 500 είναι ένας ξεδιάντροπος κλώνος του μεγάλου Ninja, μόνο που κάτω από τα γνώριμα πλαστικά του κρύβεται ένας δικύλινδρος σε σειρά 500 κυβικών με απόδοση περίπου 50 ίππων και καταγωγή από το εργοστάσιο της Zongshen – πιθανότατα πρόκειται για την ίδια μονάδα που κινεί την adventure RX4.

Για την ιστορία, το Finja 500 πωλείται στην Κίνα σε μια τιμή που αναλογεί σε περίπου €1,600 ευρώ.

Όπως απέδειξε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, η εταιρεία αυτή ειδικεύεται σε στεγνές αντιγραφές, καθώς η γκάμα της περιλαμβάνει έναν κλώνο του BMW S1000RR με τον εξίσου αναίσχυντο τίτλο Moto S450RR.

Διαθέτει ακόμη στη γκάμα της ένα αντίγραφο του γυμνού BMW S1000R με κινητήρα 350 cc, μια κόπια του S1000RR HP4 με μοτέρ 200 κυβικών και ονομασία S200RR (!), ενώ οι ορέξεις τους φτάνουν ως και το Ducati Streetfighter με έναν κλώνο που φορά έναν μονοκύλινδρο 300 cc!

Αξίζει δε να προσέξετε πώς έχει προσαρμοστεί το έμβλημα της εταιρείας για να θυμίσει την περίφημη έλικα της BMW...

Πηγή: MotoSaigon

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:26

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon