.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 16:25

Ducati – Ξανανοίγει το μουσείο της με νέες εμπειρίες για τον επισκέπτη

Το Ducati Museum και το εκπαιδευτικό εργαστήρι Fisica in Moto ανοίγουν ξανά τις πύλες τους για το κοινό συνδυαζόμενα με τουριστικές προτάσεις για την ευρύτερη περιοχή.

Έχοντας παραμείνει κλειστά για το κοινό από τον Μάρτιο εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία του Covid-19, του μουσείο της Ducati και το εργαστήρι Fisica in Moto (Φυσική στη Μοτοσυκλέτα), ανοίγουν εκ νέου τις πύλες τους από το Σάββατο 4 Ιουλίου – ημέρα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Ιταλικής εταιρείας 94 χρόνια πριν.

Ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 οι δύο αυτοί χώροι θα ανοίγουν μόνο Σάββατο και Κυριακή, με μόνες εξαιρέσεις τις εβδομάδες 3 ως 9 Αυγούστου και 17 ως 23 Αυγούστου που θα περιλαμβάνουν και επισκέψεις τις καθημερινές.

Η πρόσβαση στα δύο προαναφερθέντα αξιοθέατα γίνεται με ένα ενιαίο εισιτήριο αξίας €25, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να συνδυαστούν με επίσκεψη στη γραμμή παραγωγής του Borgo Panigale, καθώς αυτή θα παραμείνει κλειστή για το κοινό για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων. Η Ducati ωστόσο ενημερώνει πως σύντομα θα θέσει στη διάθεση του κοινού τη δυνατότητα εικονικής επίσκεψης στο εργοστάσιο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας Ducati.com.

Τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού, η πρόσβαση στις παραπάνω εγκαταστάσεις θα γίνεται σε ομάδες όχι μεγαλύτερες των 7 ατόμων, με επισκέψεις προγραμματισμένες ανά 15 λεπτά, από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Κράτηση θέσης και αγορά εισιτηρίου μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας: https://www.ducati.com/ww/en/borgo-panigale-experience.

Για όλους τους επισκέπτες του μουσείου και του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας και η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1 μέτρου από τους άλλους.

Προς αποφυγή συνωστισμού, η μέγιστη διάρκεια κάθε επίσκεψης είναι μιάμιση ώρα, μοιρασμένη σε δύο 45λεπτα στο μουσείο και το εργαστήρι Φυσικής.

Επιπλέον, η Ducati έχει σχεδιάσει μια σειρά από εξερευνητικές βόλτες στην τριγύρω περιοχή της Emilia-Romagna που συνδυάζονται άριστα με την επίσκεψη στα κεντρικά της εταιρείας. Αυτές περιλαμβάνουν τρεις τύπους μικρών εκδρομών, μια με ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο και δύο με μοτοσυκλέτα:

E-Bike: Bologna by E-xplora

Δύο διαδρομές, μια σύντομη και μια μεγαλύτερης διάρκειας, στο κέντρο, τα αξιοθέατα και τα περίχωρα της Μπολόνια με ένα e-bike Ducati Scrambler, συνοδεία ξεναγού από την Εθνική Ακαδημία MTB (mountain bike) E-xplora.

Το κόστος είναι €65 για τη βόλτα στο κέντρο της Μπολόνια, ενώ με €85 προστίθεται στο πρόγραμμα μια επέκταση προς τους λόφους τριγύρω από την πόλη.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η τιμή συμπεριλαμβάνει την ενοικίαση του ποδηλάτου και τον ξεναγό.

Μοτοσυκλέτα: Mid-Reno και Savena Valley

Μια ιδανική μοτοσυκλετιστική διαδρομή που περνά από την αρχαία ιστορία των Απέννινων μέσω δύο ιστορικών δρόμων, Porrettana και Futa.

Μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με τη μοτοσυκλέτα του επισκέπτη, ή να νοικιάσει μία από το Ducati Factory Store.

Μοτοσυκλέτα: The Stradelli Guelfi

Μια διαδρομή στη μεσαιωνική ιστορία της Emilia-Romagna και τα μέρη που γέννησαν αργότερα τον Μοτοσυκλετισμό της περιοχής, αποφεύγοντας τα πολυσύχναστα παραθαλάσσια μέρη και επιλέγοντας μια γραφική διαδρομή ως τη Riviera της Ravenna.

Όπως και στην προηγούμενη επιλογή, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει τη διαδρομή είτε με την προσωπική του μοτοσυκλέτα ή να νοικιάσει μια από το Ducati Factory Shop.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τη ρεσεψιόν του Μουσείου Ducati: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 16:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon