.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 16:17

Miguel Duhamel - Πυροβόλησαν τον βετεράνο πρωταθλητή SBK με αεροβόλο ενώ ποδηλατούσε!

Ο Miguel Duhamel είναι ένας ζωντανός θρύλος του Αμερικανικού πρωταθλήματος ταχύτητας και παραμένει ζωντανός από τύχη…

Ο 52χρονος Miguel Duhamel έκανε τη βόλτα του με το ποδήλατό του στην περιοχή του Red Rock Canyon, έξω από το Las Vegas όπου κατοικεί μόνιμα. Όταν άκουσε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει από πίσω δεν έδωσε σημασία, περιμένοντας να τον προσπεράσει, μα την ώρα που έφτανε δίπλα του άκουσε έναν υπόκωφο πυροβολισμό και λίγο αργότερα ήταν γεμάτος αίματα.

Αυτό που συνέβη ήταν πως κάποιος στο εν λόγω αυτοκίνητο βρήκε διασκεδαστικό να χρησιμοποιήσει ως στόχο τον ανυποψίαστο ποδηλάτη χρησιμοποιώντας ένα αεροβόλο όπλο.

Το βόλι πέρασε από ένα ανοικτό σημείο του ποδηλατικού του κράνους, τρύπησε το αντιδρωτικό σκουφί που φορούσε και σφηνώθηκε στο δέρμα του κρανίου του, ευτυχώς για τον Duhamel δίχως να προχωρήσει βαθύτερα. Δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για πλαστικό ή μεταλλικό σφαιρίδιο αυτό που το χτύπησε.

Λίγο μετά τις πρώτες βοήθειες ο Duhamel πήρε τη διαβεβαίωση από τους γιατρούς πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, μα είναι προφανές πως, όσο κι αν το αεροβόλο δεν είναι εξίσου επικίνδυνο με ένα πυροβόλο όπλο, θα μπορούσε να κάνει σημαντικά μεγαλύτερη ζημιά αν χτυπούσε σε ένα πιο ευάλωτο σημείο από τόσο μικρή απόσταση ή αν προκαλούσε την πτώση του ποδηλάτη.

Επιπλέον, το μέρος που έγινε το συμβάν έχει φτωχή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που σημαίνει πως αν ο ποδηλάτης είχε χτυπήσει περισσότερο, ίσως να βρισκόταν σε κίνδυνο μη μπορώντας να επικοινωνήσει για βοήθεια.

Ο Καναδικής καταγωγής Miguel Duhamel κατέγραψε μια θρυλική καριέρα στο Αμερικανικό πρωτάθλημα ταχύτητας, κατακτώντας έναν τίτλο ΑMA Superbike (1995), πέντε φορές τον δημοφιλή αγώνα Daytona 200, πέντε φορές το ΑMA Supersport και δύο φορές το AMA Formula Xtreme, μετρώντας συνολικά στην καριέρα του 86 νίκες στις επαγγελματικές κατηγορίες της AMA Pro Racing.

Δείτε τι δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη μετά το συμβάν στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 16:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon