.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 12:13

Honda Origins - Η ιστορία του Soichiro Honda σε Manga!

Η σειρά Honda Origins είναι μια σειρά κόμικ με την κλασική τεχνοτροπία των γιαπωνέζικων Manga, όπου μαζί με ιστορικές φωτογραφίες περιγράφεται η ζωή του ιδρυτή της Honda.

Η Honda μάλιστα ανέβασε την σειρά για τον Soichiro Honda (Honda Soichiro Hon Den) σε βίντεο, στα οποία βλέπουμε τις εικόνες του κόμικ, ενώ ηθοποιοί διαβάζουν τους διαλόγους και κάνουν το σπικάζ.

Τα σκίτσα της σειράς επιμελήθηκε ο Shinji Hikino, ενώ την ιστορία ο Jinpachi Mouri.

Εδώ θα μάθετε τη φιλοσοφία ζωής του Soichiro Honda, και θα δείτε την πορεία της Honda, από τα σπάργανά της μέχρι την εξέλιξη της στον πολυεθνικό γίγαντα που είναι σήμερα.

Στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο “Bouncing Back”, βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο ο Soichiro ίδρυσε το Ινστιτούτο Τεχνολογικών Ερευνών Honda το 1946, ένα χρόνο μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Hamamatsu (την πόλη στην οποία ιδρύθηκε και η Suzuki), ξεκινώντας το ταξίδι του, με μια γεννήτρια που έδινε κίνηση σε ένα ποδήλατο! Δύο χρόνια μετά, το 1948, αυτή η επιχείρηση, με τη συνεργασία του Takeo Fujisawa, εξελίχθηκε στην Honda Motor Company.

Στα επόμενα επεισόδια (A Dream is Born, Crisis on the Way to the Isle of Man Declaration, American Advance, Veni, Vidi, Vici, We Hate to Lose) περιγράφονται σημεία κλειδιά από τη ζωή και τις αξίες του Soichiro, και από την ιστορία της εταιρείας, με ειδικές αναφορές στην αφοσίωση της Honda στις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα και τους αγώνες.

Μια από τις πιο σημαντικές αξίες που περιγράφεται στη σειρά είναι η επιμονή και η μάθηση μέσα από τις αποτυχίες. Όπως έλεγε ο Soichiro “η επιτυχία αντιπροσωπεύει το 1% της δουλειάς σου, που προέρχεται από το 99% που ονομάζουμε αποτυχία”.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς (Epilogue), εξιστορεί την αρχή της πολυεθνικής καριέρας της Honda, μέσα από την επέκταση της στην αγορά των Η.Π.Α., και τελειώνει με την ταυτόχρονη σύνταξη των δυο ιδρυτών της Honda την ίδια μέρα!

Τα 6 επεισόδια έχουν διάρκεια 10-20 λεπτά το καθένα, και μπορείτε να τα δείτε με αγγλικό σπικάζ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon