.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 16:08

Video - Goodyear ReCharge – Ελαστικό με κάψουλα “αναγόμωσης” για αυτόματη ανανέωση πέλματος

Πολλά από τα concept που παρουσιάζονται από τις εταιρείες στις μέρες μας, μοιάζουν να ανήκουν στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Ποτέ μην λες ποτέ βέβαια, γιατί αν κάποιος περιέγραφε την δεκαετία του 80 (για όσους την έχουν ζήσει) τα smartphones, θα τον κοιτάγαμε όλοι σαν εξωγήινο και “βαρεμένο”.

Σκεφθείτε ότι σήμερα, οι εξελίξεις και η τεχνολογία "τρέχουν" με ιλιγγιώδη ταχύτητα, οπότε ας μην βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε αδύνατες, μελλοντικές εφαρμογές που εξετάζουν οι εταιρείες στον τομέα τους.

Το ReCharge της Goodyear ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για ένα μη-πνευματικό ελαστικό με δομή που σχηματίζεται από αντηρίδες συνθετικών υλικών, προσδίδοντας χαρακτηριστικά ελεγχόμενης παραμόρφωσης ώστε να προσομοιάζεται η συμπεριφορά και η αίσθηση ενός πνευματικού ελαστικού.

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, το εντυπωσιακό με το ReCharge είναι η ικανότητα του για αυτόματη αναγόμωση!

Στο κέντρο του σκελετού του, υπάρχει μια ειδική θυρίδα, μέσα στην οποία τοποθετείται κάψουλα, η οποία περιέχει σε υγρή μορφή την νέα γόμα. Η σύσταση της γόμας αυτής, βασίζεται σε 100% βιοδιασπώμενα υλικά και ενισχύεται με συνθετικές ίνες που αντιγράφουν τις ιδιότητες του ιστού της αράχνης.

Μόλις τοποθετηθεί μια νέα κάψουλα στο κέντρο το τροχού, αρχίζει η ανανέωση της γόμας στο περιφερειακό πέλμα, με το υλικό να ρέει από το κέντρο προς τα έξω και να σταθεροποιείται. Αυτό μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, από ανανέωση πέλματος που έχει φθαρεί, μέχρι αλλαγή χαρακτηριστικών της γόμας, αναλόγως της χρήσης, με την τοποθέτηση της κατάλληλης κάψουλας.

Λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν ακόμη, καθότι προφανώς βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο της “ιδέας”, η οποία απέχει αρκετά από την εφαρμογή της. Ωστόσο, το γράφουμε και πάλι, ποτέ μην λες ποτέ.

Ακολουθεί το video του concept ReCharge:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon