.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 12:22

Πλαστική άσφαλτος δοκιμάζεται στη Ολλανδία

Η VolkerWessel είναι ένας συνασπισμός κατασκευαστικών εταιρειών, που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στη έρευνα, στην εξέλιξη “πράσινων” εφαρμογών στην βιομηχανία και στις υποδομές.

Ένα από τα προγράμματα που τρέχει λοιπόν, είναι η κατασκευή ασφάλτου από πλαστικό και ήδη  γίνονται δοκιμές στην πόλη Zwolle, της Ολλανδίας.  Πρόκειται για ολόκληρα “μπλοκ” από ανακυκλωμένο πλαστικό, τα οποία είναι πολύ εύκολο να μορφοποιηθούν κατά την κατασκευή / χύτευση τους και να διαγραμμιστούν.

Τα τμήματα αυτά στην συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας τον αυτοκινητόδρομο. Τα πλεονεκτήματα, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία που τα καστασκευάζει, είναι ότι έχουν ως και τρεις φορές μεγαλύτερη αντοχή από την άσφαλτο, αντέχουν πολύ περισσότερο σε ακραίες θερμοκρασίες (χαμηλές και υψηλές) και συσσωρεύουν και αντανακλούν πολύ λιγότερη θερμότητα από τον ήλιο, κάτι πολύ σημαντικό για τις αστικές περιοχές τα καλοκαίρια.

B strade plastica buche 7

Σε ότι αφορά στο “πράσινο” σκέλος, η κατασκευή αυτών των τμημάτων επιβαρύνει πολύ λιγότερο το περιβάλλον με CO2 σε σχέση με την άσφαλτο, για την παραγωγή της οποίας, εκλύονται 27 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο. Επίσης, η δημιουργία ενός δρόμου απλοποιείται σημαντικά, ενώ όταν η τα μπλοκ πλαστικής ασφάλτου φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, μπορούν να ανακυκλωθούν

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon