.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 12:33

ΗΠΑ - Δικαστική απόφαση αποζημιώνει αναβάτη λόγω ατυχήματος από λακκούβες στον δρόμο

Συμβαίνει και στα κράτη που έχουν πολύ καλύτερες υποδομές από τις δικές μας. Σπάνια, αλλά συμβαίνει. Σε αυτό που διαφέρουμε κατά πολύ βέβαια, είναι ότι στα κράτη αυτά απονείμετε δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι λογοδοτούν.

Για την πολύ υψηλή αποζημίωση που εκδικάστηκε σε αναβάτη, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα εξαιτίας κατεστραμμένου τμήματος  στον δρόμο, ο λόγος.

Το 2016, ο Roger Gates οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του στα περίχωρα του New Jersey στις ΗΠΑ, όταν και διέσχισε ένα τμήμα δρόμου με πολλές και μεγάλες λακκούβες, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και να συγκρουστεί με αντίθετα διερχόμενο όχημα.

Το ατύχημα ήταν πολύ σοβαρό, με πολλαπλά κατάγματα και ρήξεις εσωτερικών οργάνων, ενώ η αποθεραπεία και αποκατάσταση του άτυχου αναβάτη ακόμα συνεχίζεται, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής του και την καριέρα του, αφού ακόμη και σήμερα, μετά από 4 χρόνια, δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

Στις αρχές του Μαρτίου λοιπόν (2020) δικαστήριο αξίωσε αποζημίωση της τάξεως των 2.650.000 δολαρίων στον μοτοσυκλετιστή με επιπλέον 760.000 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, που χρειάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Κατηγορούμενη, ήταν η Κομητεία Passaic του New Jersey, η οποία και ήταν υπεύθυνη για την  επίβλεψη και συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Για τον συγκεκριμένο δρόμο και τα σοβαρά προβλήματα με τις λακκούβες σε αυτόν, υπήρχαν αναφορές κατοίκων της περιοχής από το 2014, με τους υπεύθυνους να καταφεύγουν στην πρόχειρη λύση του “μπαλώματος”,  χωρίς φυσικά να υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

Μακριά από εμάς, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τις κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση, όπως περιγράφονται ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 12:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon