.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 19:18

Οι κραδασμοί από την οδήγηση μοτοσυκλέτας έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας. Επιστημονικά επιβεβαιωμένο!

Υπάρχει μια κοσμολογική θεώρηση η οποία υποστηρίζει ότι η βάση των πάντων είναι οι ταλαντώσεις, με τα κύματα, το μήκος και την περιοδικότητα τους, να δίνουν μορφή και υπόσταση στο φαινόμενο –και όχι μόνο- σύμπαν.    

Δεν θα τα πάμε πιο πέρα βουτώντας στα άδυτα της θεωρητικής φυσικής, αλλά όλο αυτό  έχει δώσει το έναυσμα σε πολλούς επιστήμονες να εξετάσουν την επίδραση των ταλαντώσεων και στα υποσύνολα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δρ. Lee Bartel, που μελετά την επίδραση των συχνοτήτων στο ανθρώπινο σώμα και ειδικά στον εγκέφαλο. Ο ήχος και η συγκρότηση αυτού σε μουσική αποτελεί φυσικά το πρωτεύων αντικείμενο μελέτης του Δρ. Bartel, ο οποίος έχει δημοσιεύσει έρευνες στις οποίες και περιγράφεται η ευεργετική επίδραση που μπορεί να έχει η ταλάντωση των κυττάρων στον ανθρώπινο σώμα, όταν αυτά συντονίζονται σε διάφορες συχνότητες.

Βελτίωση του κυκλοφοριακού και μείωση των συμπτωμάτων ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχαίμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η κατάθλιψη και οι χρόνιοι μυοσκελετικοί πόνοι, είναι μερικά από τα ευρήματα του Δρ. Βartel.

Πρόσφατα ερωτήθηκε λοιπόν και αν οι παραγόμενοι από τον κινητήρα μιας μοτοσυκλέτας κραδασμοί, οι οποίοι είναι φυσικά ταλαντώσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων, θα μπορούσαν να έχουν την ίδια ευεργετική επίδραση σε έναν αναβάτη.

Η απάντηση του Δρ. Bartel, ήταν η εξής: “Δεν έχω μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα με βάση αναφοράς τις μοτοσυκλέτες, αλλά σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ισχύει. Τόσο οι κραδασμοί που παράγονται από έναν κινητήρα, όσο και δονήσεις που μεταφέρονται από τον δρόμο στο σώμα του οδηγού, ειδικά στην εκτός δρόμου οδήγηση, θα μπορούσαν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα”.

H επιστήμη μίλησε λοιπόν, άραγε συνταγογράφηση τετράχρονου καθαρόαιμου για endurο, να περνάει στον EOΠΥΥ;  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 08:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon