.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 11:41

Royal Enfield – “Τρένο” στις δυτικές αγορές, σημαντική μείωση όμως στις συνολικές πωλήσεις

Μια παραδοξότητα αντανακλάται στις πωλήσεις της Royal Enfield για το 2019.  Τα Interceptor 650, Continental GT 650 και Himalayan 410, έχουν σπάσει κάθε εμπορικό ρεκόρ στην ιστορία της εταιρείας, σε ότι αφορά στις πωλήσεις στις δυτικές αγορές, παρ΄ όλα αυτά, στο σύνολο παγκοσμίως καταγράφεται μείωση.

Συγκεκριμένα, η Royal Enfield κατέγραψε αύξηση +82% στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις στις μεγαλύτερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου να έχουν ως εξής: +221% στην Βρετανία, +82% στην Γαλλία, +73% στην Γερμανία και +24% στην Ιταλία!

Συνδυαστικά με την αύξηση της τάξεως του +16,7% στην Β. Αμερική και του +22% στην ΝΑ Ασία (ASEA), θα περίμενε κανείς ότι στα κεντρικά της εταιρείας θα ανοίγανε κιβώτια με σαμπάνιες αλλά μάλλον αυτό που κυριαρχεί είναι προβληματισμός.

Ο λόγος είναι ότι συνολικά οι πωλήσεις της εταιρείας, σημείωσαν πτώση κατά 18% και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην γενικευμένη ύφεση της Ινδικής αγοράς, όπου καταγράφεται και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς της Royal Enfield.

Βλέπετε το 97% των μοτοσυκλετών που πουλά η εταιρεία διατίθεται στην Ινδία  και η μειωμένη κατά 19,7% απόδοση της στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, επέδρασε καταλυτικά στα συνολικά αποτελέσματα, ως κυρίαρχος ποσοστιαία συντελεστής.

Αυτό δεν οφείλεται βέβαια σε λάθος χειρισμούς ή αποτυχημένη στρατηγική της Royal Enfield, αφού όπως ήδη επισημάνθηκε, η ύφεση στην Ινδική αγορά είναι γενικευμένη.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 11:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube