.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 11:30

Nτόναλντ Τραμπ, Harley-Davidson: Μια θυελλώδης σχέση που τώρα ξαναβρίσκεται στο ροζ συννεφάκι της… μέχρι νεοτέρας…

Η σχέση του πρόεδρου των ΗΠΑ, με την Harley-Davidson, μόνο ως θυελλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί. Όντας μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρείες της χώρας, η H-D αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παγκόσμιους πρεσβευτές της “Americana” αισθητικής και φιλοσοφίας.

Με το σύνθημα του Tραμπ να ήταν και να εξακολουθεί να είναι το “Make America Great Again”, η Harley-Davidson σαφέστατα και αποτελούσε ένα από τα “αγαπημένα παιδιά” του προέδρου, με συχνές αναφορές σε αυτή, ως ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αμερικανικής κληρονομίας  / παράδοσης.

Μάλιστα ο Τραμπ, είχε προ διετίας έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της Ινδίας, απαιτώντας να μειωθεί ο φόρος που επιβάλλεται στις μοτοσυκλέτες μεγάλους κυβισμού που εισάγονται στην ασιατική χώρα, κάτι το οποίο και πέτυχε εν μέρει, με τον τελωνειακό φόρο να μειώνεται από το 100% στο 50%.

Στην συνέχεια βέβαια, μετά από λίγους μήνες, είχαμε την έκρηξη του προέδρου, όταν η Harley-Davidson ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κατασκευάσει μονάδες παραγωγής εκτός των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγει τον σκόπελο των δασμών που επρόκειτο να εφαρμοσθούν από Ευρώπη και Κίνα στα προϊόντα των ΗΠΑ, κατά τον περίφημο εμπορικό πόλεμο που είχε ξεσπάσει.

Ο Τραμπ θεώρησε μεγάλη αχαριστία και “προδοσία” την στάση αυτή της Harley-Davidson και εξαπέλυσε δριμύτατες επιθέσεις εναντίον της, προτρέποντας τους αμερικανούς σε εμπάργκο των προϊόντων της και απειλώντας ότι… θα την ταράξει στην φορολόγηση, ως αντίποινο μέτρο.

Περασμένα ξεχασμένα όμως…  

Τώρα, έχουμε μια νέα φάση, όπου κυριαρχεί πάλι η αγάπη και οι καρδούλες… πριν από λίγες ημέρες (Φεβρουάριος 2020), ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ινδία, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η περαιτέρω μείωση της επιβαλλόμενης φορολογίας στις μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού που εισάγονται από την Αμερική στη Ινδία.

Το 50% εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα με τον πρόεδρο. ο οποίος τεχνηέντως, προτάσσει συνεχώς  το όνομα της Harley-Davidson αναφορικά με το θέμα αυτό,  λες και οι διαπραγματεύσεις αφορούν μόνο την συγκεκριμένη εταιρεία.

Προφανώς δεν πρόκειται για μια αποκλειστική και κατ εξαίρεση συμφωνία (αν υπάρξει συμφωνία τελικά), ειδικά για την H-D, απλά η αναφορά του Τραμπ, εξυπηρετεί στο να περνά το πατριωτικό μήνυμα, ότι “ο πρόεδρος καθαρίζει για τις αυθεντικές και ιστορικές αμερικανικές εταιρείες…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon