.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:56

BMW R1100S Radikal Chopper και Officine Mermaid

Αυτή είναι η custom μοτοσυκλέτα που αναδείχθηκε King of Verona στη Motor Bike Expo 2020.

Η Ιταλική έκθεση της Βερόνα αναδεικνύεται σε κλασικό σημείο συνάντησης των απανταχού δημιουργών custom μοτοσυκλετών και η φετινή έκθεση δεν ξέφυγε από το μοτίβο.

Και, όπως είθισται πλέον να συμβαίνει στις μεγάλες εκθέσεις, έρχονται και οι βραβεύσεις των εκθεμάτων. Στην EICMA αναδεικνύουν κάθε χρόνο την ομορφότερη μοτοσυκλέτα της έκθεσης, επιδεικνύοντας μια ιδιαίτερη έφεση στο να ψηφίζουν Ιταλικές κατασκευές, ενώ στη Verona Motor Bike Expo το custom μοντέλο εκείνο που θα αποκτήσει τον τίτλο King of Verona, δηλαδή Βασιλιάς της Βερόνα.

OfficineMermaidRadikalChopperOfficineMermaidProjectBMWR1100sxMotorBikeExpoMBEAWARD202016

Φέτος ο τιμητική αυτή διάκριση πήγε σε μια δημιουργία που προέκυψε από τη σύμπραξη των Radikal Chopper και Officine Mermaid. Τα δύο αυτά εργαστήρια ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παραλλάξουν μια BMW R1100S σε τέτοιο βαθμό που μόνο ο boxer κινητήρας προδίδει κάτι από την καταγωγή της.

Εδώ σημειώνουμε ένα νέο πλαίσιο, αποτελούμενο από ένα γλυπτό χωροδικτύωμα μπροστά και ένα κάθετο τμήμα πίσω που δένει την όλη κατασκευή με τον κινητήρα ως ενεργό μέρος του στο κέντρο.

OfficineMermaidRadikalChopperOfficineMermaidProjectBMWR1100sxMotorBikeExpoMBEAWARD202019

Από πάνω του συναντάμε ένα αλουμινένιο μοναδικό ρεζερβουάρ που αποτελεί ενιαίο κομμάτι με την ουρά και ακολουθεί τις γραμμές του πλαισίου.

Μετά προσθέτουμε ένα girder μπροστινό που θα μας κάνει να πεθυμήσουμε το Telelever, φρένα της Discacciati, καθώς και μια χειροποίητη εξάτμιση που καταλήγει σε σκέτους φαλτσοκομμένους σωλήνες μέσα στην μινιμαλιστική ουρά.

OfficineMermaidRadikalChopperOfficineMermaidProjectBMWR1100sxMotorBikeExpoMBEAWARD202021

Για το αποτέλεσμα δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Η μοτοσυκλέτα δείχνει όπως πρέπει να δείχνει μια εκθεσιακή custom, μη οδηγήσιμη. Το άκαμπτο μπροστινό, σε συνδυασμό με αυτή τη θέση οδήγησης δημιουργεί ένα εντυπωσιακό θέαμα, στο οποίο ο πρώτος στόχος έχει ήδη επιτευχθεί: όσο και να τη χαζεύεις, τόσο θα βρίσκεις μερακλήδικες λεπτομέρειες να απολαμβάνεις.

Δείτε τη στη σελίδα της Officine Mermaid

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 18:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon