.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 13:12

Στη Θεσσαλονίκη ακόμη ψαρεύουν ηλεκτρικά πατίνια από τον Θερμαϊκό

Εντυπωσιάζει ο διαφαινόμενος αριθμός ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών πατινιών που κατέληξαν παρκαρισμένα στη θάλασσα.

Πρέπει να είναι ωραία η βόλτα στην παραλία με ενοικιαζόμενο ηλεκτρικό πατίνι, αλλά καθόλου ευχάριστο το γεγονός πως δεκάδες (ως και εκατοντάδες!) από αυτά έχουν καταλήξει στη θάλασσα.

Το γεγονός πως πολλά από αυτά ήταν ορατά διά γυμνού οφθαλμού από την παραθαλάσσια περατζάδα της παλιάς παραλίας έφερε δημοσιότητα στο θέμα και προκάλεσε την κινητοποίηση του Δήμου. Έτσι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2020 ξεκίνησαν επιχειρήσεις ανάσυρσης των βυθισμένων πατινιών, ωστόσο το έργο δεν είναι πάντοτε εύκολο.

Σε αρκετές περιπτώσεις αυτά έχουν βρεθεί σε πιο βαθιά νερά, οπότε απαιτήθηκε η συνδρομή δυτών, ενώ εντυπωσιάζει η δήλωση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, πως ο τελικός αριθμός θα είναι αρκετά πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις πως επρόκειτο για 40-45 κομμάτια.

Μετά την πρώτη επιχείρηση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου είχαν ήδη βγάλει 50 πατίνια, με τα μέλη των συνεργείων του Δήμου να αποκαλύπτουν πως στο κομμάτι της παλιάς παραλίας από το λιμάνι ως τον Λευκό Πύργο έβρισκαν ένα κάθε 10-15 μέτρα!

Ακολούθησε νέα επιχείρηση που μάζεψε άλλα 20 κομμάτια από πιο βαθιά νερά, ενώ οι εκτιμήσεις τώρα λένε πως στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο ως το Μέγαρο Μουσικής πρέπει να βρίσκονται άλλα 30 με 50 πατίνια.

Το δε πιο σοκαριστικό από όσα είπε ο κύριος Δημητριάδης είναι πως "η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μόνο σ' ένα κομμάτι, αυτό του παλιού παραλιακού μετώπου. Πιστεύω ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί, καθώς δεν έχουμε ελέγξει καθόλου το τμήμα της Νέας Παραλίας".

Εκτός της προφανούς ανοησίας που (λίαν επιεικώς) περιγράφει την τακτική αυτή, προκύπτει και σοβαρός περιβαλλοντικός κίνδυνος. Τα πατίνια πετιώνται ως έχουν, με τις μπαταρίες τους και όλα τα τοξικά δηλητήρια που αυτές περιέχουν, για να σκουριάσουν, να βραχυκυκλώσουν και ποιος ξέρει τι άλλο μέσα στο νερό που δίπλα του παίζουν παιδιά και πολύς κόσμος κάνει τη βόλτα του.

Όπως μάλιστα μεταδίδει η ιστοσελίδα seleo.gr, τα συνεργεία έχουν ανακαλύψει και άλλους "θησαυρούς" στα νεά του Θερμαϊκού που περιλαμβάνουν από ποδήλατα ως και ... σκούτερ!

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βιντεάκι από την επιχείρηση ανάσυρσης, όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα Μακεδονία.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon