.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 12:29

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής

Μια νέα υπηρεσία αναλαμβάνει την επόπτευση του οδικού δικτύου, συγκεντρώνοντας και προσφέροντας πληθώρα χρήσιμων δεδομένων.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας εγκαινιάστηκε χτες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, από την Περιφέρειας Αττικής και πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την επιβαρυμένη κυκλοφοριακά πρωτεύουσα.

Στην ουσία πρόκειται για κέντρο ελέγχου που εποπτεύει σε 24ωρη βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο, το δίκτυο φωτεινών σηματοδοτών, τις πινακίδες πληροφόρησης, τη στάθμη των υδάτων σε υπόγειες οδικές σήραγγες, αλλά και τον συντονισμό με τις κατάλληλες υπηρεσίες προς άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Αυτό προβλέπει την ελεύθερη διαμοίραση των δεδομένων που συλλέγονται με τις αρμόδιες αρχές, ώστε λ.χ. η αστυνομία να εποπτεύσει μια δύσκολη κυκλοφοριακή κατάσταση, να επιληφθεί κάποιου άμεσου προβλήματος ή να σταλθεί άμεσα συνεργείο προς επιδιόρθωσης μιας βλάβης που επιδρά αρνητικά στην κίνηση των οχημάτων (λ.χ. δυσλειτουργία σε φωτεινό σηματοδότη).

Παράλληλα, η συλλογή των δεδομένων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας στην πόλη επιτρέπει και την επεξεργασία τους από συγκοινωνιολόγους ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τον μελλοντικό σχεδιασμό της εξελισσόμενης πόλης.

Πρόκειται δηλαδή για ένα κέντρο που έλλειπε από την Ελληνική πραγματικότητα, πρωτίστως γιατί είναι εκεί να συντονίζει τις καθημερινές ανάγκες κυκλοφορίας, με την ελπίδα πως έτσι θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση επιβαρυμένων οδικών αρτηριών, στην πρόληψη και ταχεία αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και για να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στις αυριανές μελέτες με πραγματικά δεδομένα.

Τα εγκαίνια του νέου αυτού κέντρου έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon