.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 13:30

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίζεται την φυγόδικο για θανατηφόρο τροχαίο διπλωμάτη με ατυχείς δηλώσεις…

Στις 08/10/2019 αναρτήσαμε ένα θέμα σχετικά με την υπόθεση ενός τροχαίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο νεαρού βρετανού μοτοσυκλετιστή, ενώ η εξέλιξη του, έφτασε να δοκιμάζει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, η οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα είναι σύζυγος αμερικανού, φερόμενου ως διπλωμάτη των ΗΠΑ στην Βρετανία. Λίγες μέρες μετά το ατύχημα, η υπαίτιος του ατυχήματος, πέταξε για την Αμερική, παρά το ότι οι Βρετανικές αρχές της είχαν απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα, κάνοντας χρήση της διπλωματικής ασυλίας, που απολάμβανε λόγο του συζύγου της

Ωστόσο λέγεται ότι ο σύζυγος της εν λόγω κυρίας, δεν είναι διπλωμάτης, αλλά εργάζεται για την NSA (μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ) και υπηρετούσε σε σχετιζόμενη με την διεθνή κατασκοπία, βάση της RAF. Η δε απόφαση για την φυγή της στην Αμερική, ήταν εντολή δοσμένη από ανώτερα κλιμάκια των ΗΠΑ.

Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με τo ΥΠΕΞ της Βρετανίας αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, Boris Johnson, να αναμειγνύονται ενεργά και να θέτουν ερωτήματα προς τους ομόλογους τους, στις ΗΠΑ.

Δεν άργησε λοιπόν να τοποθετηθεί επίσημα και ο Ντόναλντ Τραμπ επ αυτού και όπως το συνηθίζει, προέβει σε κάποιες άκομψες δηλώσεις…

“To θέμα είναι λεπτό, αφορά την διπλωματική ασυλία και όπως γνωρίζετε υπάρχουν διεθνείς κανόνες που καθορίζουν τα πλαίσια αυτά. Ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του, ένας μοτοσυκλετιστής και το αυτοκίνητο που προκάλεσε το ατύχημα, το οδηγούσε άτομο με δικαίωμα χρήσης της διπλωματικής ασυλίας. Θα έρθουμε σε επαφή με το άτομο αυτό και θα προσπαθήσουμε να λήξει το θέμα αλλά όπως σας είπα, είναι θέμα διπλωματικό και οι χειρισμοί είναι συγκεκριμένοι.”

Μέχρι εδώ καλά τα πήγε ο Τραμπ, αλλά –δυστυχώς- επέμενε να μιλήσει περισσότερο… και τότε πέταξε τον “τσιμεντόλιθο” του:

“Ξέρετε, οδηγάμε αντίθετα, αυτά συμβαίνουν… δεν θα πω ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί σε εμένα, αλλά ναι, είναι κάτι πολύ πιθανόν να συμβεί σε άλλους”.

Τι να γράψουμε μετά από αυτό;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon