.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 14:53

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας, με αφορμή θανατηφόρο ατύχημα μοτοσυκλετιστή

Στις 27 Αυγούστου 2019, η αμερικανικής υπηκοότητας Anne Sacoolas, 42 ετών και σύζυγος του φερόμενου ως διπλωμάτη των HΠΑ στην Bρετανία, Jonathan Sacoolas, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας το πολυτελές SUV της, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 19 χρονου μοτοσυκλετιστή, Harry Dunn.

Σύμφωνα με την αναφορά της βρετανικής τροχαίας, η Αnne Sacoolas, οδηγούσε –προφανώς μπερδεμένη- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον άτυχο αναβάτη. Η οδηγός, η οποία παραδέχθηκε αμέσως την υπαιτιότητα της ,αφέθηκε ελεύθερη από τις αρχές, με μοναδικό περιορισμό την παραμονή της εντός της Βρετανίας, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα και εκδικαστεί η υπόθεση.

Ωστόσο η Sacoolas, λίγες ημέρες μετά από το συμβάν, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο και πέταξε για τις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγει την κατάθεση στα πλαίσια της έρευνας, κάνοντας χρήση της διπλωματικής ασυλίας που απολάβανε λόγο της ιδιότητας του συζύγου της.

Αυτό εξόργισε τις αρχές της Βρετανίας, οι οποίες και προχώρησαν στην επίδοση διαβημάτων σε έντονο ύφος προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ στην υπόθεση αναμείχθηκε προσωπικά και ο πρωθυπουργός της χώρας Boris Johnson, που σκοπεύει να καταθέσει επίσημα ερώτηση στον Λευκό Οίκο, για το περιστατικό.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, καθώς όπως αποδεικνύεται ο Jonathan Sacoolas, σύζυγος της κυρίας που προκάλεσε το ατύχημα, δεν είναι διπλωμάτης των HΠΑ, αλλά υπηρετούσε σε σχετιζόμενη με την κατασκοπία βάση της RAF, άγνωστο με πιο αξίωμα και αντικείμενο εργασίας.

Πολλές είναι μάλιστα οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι εργάζεται για την NSA, την εθνική υπηρεσία ασφάλειας των HΠΑ και ότι η επιβίβαση της Anne Sacoolas σε αεροπλάνο, δεν ήταν μια αυτόβουλη ενέργεια αλλά αποτέλεσε εντολή από την αμερικανική πλευρά προς την 42χρονη.

Θα έχουμε λοιπόν συνέχεια στο θέμα, το οποίο έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στην Βρετανία και μάλλον έχει ακόμη πολλές πτυχές, που τεχνηέντως παραμένουν κρυφές. Σημασία έχει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό ενός νεαρού ανθρώπου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon