.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 16:43

KTM – Θα υπάρξει δικύλινδρο RC790/890;

Πρόσφατα, σε δημοσίευση του IndiaAutosBlog, αναφέρθηκε ότι η KTM δεν πρόκειται να προχωρήσει στην –λογική εκ πρώτης κίνηση- του να παρουσιάσει ένα RC790/890, μια supersport δηλαδή μοτοσυκλέτα με τον δικυλινδρο σε σειρά κινητήρα των Duke / Adventure αντίστοιχου κυβισμού (υπενθυμίζουμε, ότι υπάρχουν πληροφορίες για Duke 890 προσεχώς).

Οι Ινδοί συνάδελφοι, δεν αναφέρουν τις πηγές τους, ούτε κάποιο στοιχείο που να τους οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα βέβαια, απλά επιμένουν στο ότι η γκάμα των RC, θα σταματά στα –μελλοντικά- 490 κ.εκ. και δεν πρόκειται να υπάρξει μεγαλύτερη έκδοση.

Αν υπάρχει μέχρι στιγμής πάντως ένας λόγος που να δικαιολογεί την KTM για να μην πράξει κάτι τέτοιο, αυτός είναι η εμπλοκή στους αγώνες, κάτι που οι Αυστριακοί , έχουν θέσει ως προτεραιότητα, για την σειρά των RC. Απόδειξη για αυτό, τα RC390 που τρέχουν στο WSPP 300 πρωτάθλημα και σε διάφορά ενιαία τοπικά πρωταθλήματα.

Ένα RC790, είναι “εκτός” των προδιαγραφών για το παγκόσμιο supersport πρωτάθλημα αλλά και την αγωνιστική κατηγορία των supersport γενικότερα, που θέλει τα δικύλινδρα μοντέλα, να μην υπερβαίνουν τα 750 κ.εκ.

Αυτό από μόνο του αποτελεί έναν πολύ σοβαρό λόγο για να μην προχωρήσει η KTM σε μια τέτοια κίνηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία, δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλής όσο στο παρελθόν και οι όποια street - πολιτική παρουσία των Αυστριακών σε αυτή την τάξη κυβισμού, μπορεί να καλυφθεί με τα Duke και το φημολογούμενο SMT.

Το να παρουσιαστεί λοιπόν ένα KTM RC790/890 μόνο και μόνο για να γεμίσει η γκάμα με άλλο ένα μοντέλο, το οποίο μάλιστα θα “τρώει πόρτα” από τα πρωταθλήματα της κατηγορίας του, δεν θεωρούμε ότι αρμόζει στην φιλοσοφία της KTM.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 13:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon