.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 16:07

KTM 890 Duke στα σκαριά; - Φωτογραφία “μυστήριο” μέσα σε πίστα

Το καρέ ενός φωτογράφου κατέγραψε ένα “790” Duke στην διάρκεια ενός Track Day, να δοκιμάζεται σκληρά στα χέρια του πρώην αγωνιζόμενου Jeremy McWilliams, φέροντας συσκευές καταγραφής δεδομένων και τηλεμετρία.

Το γεγονός αυτό, πυροδότησε έντονη φημολογία σχετικά με τις προθέσεις της KTM για τον δικύλινδρο σε σειρά Δούκα, με τα σενάρια να κάνουν λόγο ακόμα και για νέα έκδοση με περισσότερα κυβικά.

Πρώτα απ΄όλα οι παρευρισκόμενοι στην πίστα συμφώνησαν στο ότι το συγκεκριμένο Duke που δοκιμαζόταν, είχε μια διαφορετική χροιά στον ήχο ενώ και ο κινητήρας του, φαινόταν διαφορετικός από τον υπάρχον του 790.

Όλα αυτά βέβαια δεν θεωρούνται αδιάσειστες αποδείξεις και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο 790 Duke είχε όργανα καταγραφής επάνω του, δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι αυτά χρησιμοποιούνταν για την συλλογή δεδομένων ενός νέου κινητήρα, μεγαλύτερου κυβισμού.

ktmd8901

Από την άλλη, οι Euro 5 προδιαγραφές είναι προ των πυλών και ίσως οι Αυστριακοί να επιχειρούν την συμμόρφωση με αυτές, κερδίζοντας παράλληλα και σε ισχύ. Ο πιο “εύκολος” τρόπος για κάτι τέτοιο, είναι η αύξηση του κυβισμού.

Ένα άλλο στοιχείο που συνηγορεί υπέρ του σεναρίου για αύξηση της χωρητικότητας, αποτελεί η τελευταία δημιουργία της γερμανικής Kramer Motorcycles, η οποία δημιουργεί αγωνιστικές μοτοσυκλέτες χρησιμοποιώντας ως βάση, μοντέλα της KTM.  

Η GP2 λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική καταχώρηση της εταιρείας ΕΔΩ, φέρεται να κινείται από ένα δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ της KTM, με χωρητικότητα 890 κ.εκ και απόδοση 130 ίππων!

Θα μπορούσε αυτή να είναι μια μυστική συνεργασία μεταξύ Kramer και KTM με βάση το νέο μοτέρ που ετοιμάζουν; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει ως γεγονός και σίγουρα αποτελεί ένα δυνατό “επιχείρημα” όλων αυτών που υποστηρίζουν ότι το νέο KTM 890 Duke, πρόκειται να παρουσιαστεί στην EICMA τον Νοέμβριο, ενδεχομένως ως “R” έκδοση για αρχή…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon