Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:49

Ducati – Πως θα σας φαινόταν ένα ηλεκτροκίνητο Monster;

Για πολλούς, αρκεί ο συνδυασμός των λέξεων “ηλεκτροκίνηση” και “Ducati” σε μια πρόταση, ώστε να αρχίσουν τα αναθέματα και τις κατάρες. Για κάποιο λόγο, η ιταλική εταιρεία είναι στο μυαλό μερικών, ο θεματοφύλακας του κινητήρα εσωτερικής καύσης, το τελευταίο οχυρό αντίστασης απέναντι σε μια επερχόμενη e-πέλαση και οτιδήποτε έχει να κάνει με ηλεκτρόνια και Borgo Panigale, θεωρείται ιεροσυλία.

Μάλλον το έχουν καταλάβει αυτό και οι ιθύνοντες στην ιταλική εταιρεία και είναι πολύ επιφυλακτικοί στις δηλώσεις τους σχετικά με το θέμα… “ναι μεν άλλα”, “ακόμα είναι νωρίς”, "δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες” και διάφορα τέτοια.

a85f0865638461.5afb3f8721968 s

Από την άλλη, υπάρχουν μερικοί επίσης, που θαρρείς ότι έχουν βαλθεί να τρολάρουν με την όλη κατάσταση παρουσιάζοντας κατά καιρούς σχέδια και ειδήσεις, που εμπλέκουν την Ducati με την ηλεκτροκίνηση. Την άνοιξη, ο Ινδός σχεδιαστής Aritra Das, παρουσίασε το όραμα του για μια e-superbike από την Ducati, ενώ έχουμε δει στο παρελθόν σχέδια ακόμα και για e-scooter από τους “κόκκινους”.

Allessandro ducatie 1

Μάλιστα εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη, ότι ο CEO της Ducati, Claudio Domenicali, κυκλοφορεί με ένα Hypemotard, το οποίο έχει μετατραπεί σε ηλεκτροκίνητο, χρησιμοποιώντας το μοτέρ και τις μπαταρίες από μια Zero FX. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η μοτοσυκλέτα όντως υπάρχει, αλλά η “είδηση” ότι αυτή ανήκει και την οδηγεί ο Domenicali, είναι απλά “fake news”.

Allessandro ducati 4

Tώρα λοιπόν έρχεται ένας άλλος σχεδιαστής, με το όνομα Alessandro Luppo, για να ανεβάσει και πάλι την πίεση στους σκληροπυρηνικούς Ducatisti, παρουσιάζοντας την άποψη του, για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτροκίνητο Monster.

Allessandro ducati 6

Αντικειμενικά και χωρίς καμία προκατάληψη, τα σχέδια είναι πολύ καλά, διατηρούν τους δεσμούς με τις γραμμές του Galuzzi και προωθούν την “τερατώδη” φιλοσοφία, στο μέλλον. Αν πάλι έχετε ενστάσεις, ηρεμήστε, απλά σχέδια είναι…

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube