.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 13:19

Harley-Davidson: Συνεργασία με το Vice προς άγρα (νέων) πελατών

Είναι γνωστό και καθόλου κρυφό, το ότι η Harley-Davidson, αντιμετωπίζει ένα… δημογραφικής φύσεως πρόβλημα. Η πελατειακή της βάση αναπόφευκτα γερνά και δυστυχώς, δεν ανανεώνεται με “νέο αίμα”. Οι νεότερες γενιές και ειδικά οι millennials, τα άτομα που γεννήθηκαν δηλαδή κοντά στο 2000, αποτελούν την κοινωνική ομάδα που σύντομα θα αποκτήσει αγοραστική δύναμη και… δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις μοτοσυκλέτες.

Την γενιά των millennials, δεν την συγκινεί ούτε η μορφή, ούτε και η όποια συνοδευτική κουλτούρα των δύο τροχών. Η Harley-Davidson, έχοντας διαγνώσει πιο νωρίς απ΄όλους το συγκεκριμένο θέμα, έχει διαμορφώσει την στρατηγική της αναλόγως. Πρώτα απ΄ όλα, είναι πιο δραστήρια από ποτέ, με ομοβροντίες παρουσίασης νέων μοντέλων, μερικά εκ των οποίων σε κατηγορίες που δεν είχε ποτέ ξανά στο παρελθόν παρουσία.

Το ηλεκτροκίνητο Live Wire είναι φυσικά ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας

Δεν είναι βέβαια μόνο τα νέα μοντέλα αλλά και μια ευρύτερη δέσμη ενεργειών μέσω της οποίας η Harley-Davidson προσπαθεί να “συνδεθεί” με τις νεότερες γενιές. Πρόσφατα, η εταιρεία απευθύνθηκε στην γνωστή δημοσιογραφική / life-style / ρεπορταζιακή / indy ιστοσελίδα “Vice” και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στην Vice Media, την εταιρεία που την διαχειρίζεται, προκειμένου να δημιουργηθούν κάποια διαφημιστικά – promo video.

Γιατί; Γιατί το ύφος και η αισθητική του Vice κάνουν τρελή “γκέλα” στις ηλικίες που οι Harley-Davidson προσπαθεί να προσελκύσει στις τάξεις της. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από video, υπό τον γενικό τίτλο “Free Reign”, μικρές ιστοριούλες με επίκεντρο νέους ανθρώπους που αφηγούνται την σχέση τους με τις μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Θα πιάσει το κόλπο; Θα προσελκύσει τους νέους στις τάξεις της η Harley-Davidson; Δεν ξέρουμε, δεν είμαστε millennials, εμείς τώρα παρακολουθούμε video για έξυπνα τηγάνια και αλοιφές που ανακουφίζουν μυϊκούς πόνους.

Όπως και να έχει, τα video αυτά, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο επίσημο κανάλι της Harley-Davidson στο Youtube.    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 15:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon