.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 19:12

Ducati – Κάπως έτσι θα μοιάζει η πρώτη e-μοτοσυκλέτα της εταιρείας

Τον τελευταίο καιρό, το θέμα Ducati και ηλεκτροκίνηση αναζοπυρώθηκε, ειδικά μετά από την παρουσίαση του CUx e-scooter της Super Soco, βαμμένο στα “μπολωνέζικα” χρώματα.

Ωστόσο, όσο και αν το scooterάκι είναι κουκλί, δεν παύει να είναι… scooter, ενώ δεν παύει επίσης να είναι και Super Soco, με την Ducati να έχει μια έμμεση συμμετοχή στο όλο θέμα, χωρίς να έχει εμπλακεί στην εξέλιξη και στην κατασκευή του μοντέλου.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει… θα δούμε e-μοτοσυκλέτα από την Ducati; Πότε; Πως θα μοιάζει; Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις, με τον CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali να θολώνει τα νερά, προβαίνοντας σε αντικρουόμενες δηλώσεις. Την μια  λέει “ναι, το εξετάζουμε και ετοιμαζόμαστε” και την άλλη “όχι, είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο”. Δεν βγαίνει άκρη.

Για τον Ινδό σχεδιαστή Aritra Das όμως, βγαίνει! Παρά του ότι είναι καλλιτέχνης, κατάφερε να “καλουπώσει” και να “χαλιναγωγήσει” την δημιουργικότητα και την φαντασία του, σε μια προσπάθεια να αποδώσει όσο πιο πειστικά, το μελλοντικό e-μοντέλο της Ducati.

Ποιες ήταν οι σταθερές πάνω στις οποίες βασίστηκε; Είναι απλό. Ξεκινώντας από τα βασικά, μια μοτοσυκλέτα της Ducati, θα πρέπει να είναι κόκκινη. Ύστερα, θα πρέπει να ανήκει στις κατηγορίες των superbike / supersport και τέλος, θα πρέπει να υπάρχουν σχεδιαστικές αναφορές σε υπάρχοντα μοντέλα, ώστε να δημιουργηθεί σύνδεση και συνέχεια.

Ιδού λοιπόν, το Ducati Elletrico, μια κόκκινη e-superike, για την σχεδίαση της οποίας χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο αναφοράς και έμπνευσης, η Panigale V4. H αλήθεια είναι ότι η σκέψη της Ducati, δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετική από αυτή του Das.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 14:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon