.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 13:02

Honda – Kράνος με αναγνώριση προσώπου αντί για κλειδί

Επιτέλους, ένα λόγος για να αναγκάζονται μερικοί να βάζουν κράνος!

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αλλά πρόκειται για πραγματική πατέντα που κατέθεσε η Honda στις ΗΠΑ για κατοχύρωση και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου. Πρόκειται για ένα κράνος, το οποίο φέρει στο εσωτερικό του στερεκοπική κάμερα η οποία αναγνωρίζει το πρόσωπο του αναβάτη που το φοράει.

Που χρησιμεύει αυτό; Η Honda προτίθεται να δημιουργήσει το πρώτο κράνος που θα ντουμπλάρει και ως “κλειδί” εκκίνησης. Το κράνος λοιπόν θα αναγνωρίζει το πρόσωπο σας όταν το φοράτε και μόνο τότε θα δίνει εντολή για να ξεκλειδώσει η μοτοσυκλέτα ή το scooter σας.

honda helmet

Πρόκειται για ένα πολύ προχωρημένο αντικλεπτικό σύστημα το οποίο εμμέσως πλην σαφώς, θα υποχρεώνει και τους αναβάτες να οδηγάνε με κράνος. Η συγκεκριμένη πατέντα, προς το παρόν τουλάχιστον, αναφέρεται ότι πρόκειται να εφαρμοστεί σε μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα scooter.

Ένα ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι το ποιος θα προμηθεύει το συγκεκριμένο κράνος στον αναβάτης και εικάζουμε ότι αυτό θα αγοράζεται μαζί με το εκάστοτε ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Τι θα γίνεται αν πωληθεί το δίτροχο και αλλάξει ο ιδιοκτήτης, η στην περίπτωση αντικατάστασης του κράνους από φθορά δεν το γνωρίζουμε υποθέτουμε πάντως ότι θα γίνεται επαναπρογραμματισμός σε άλλο κράνος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 13:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon