.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 17:49

Yamaha – Πως θα σας φαινόταν η επιστροφή του TRX;

Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία!  

Μια από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις παραγνωρισμένου μοντέλου, είναι αυτή του TRX 850 της Yamaha. Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε το 1996 και η παραγωγή της διεκόπη το 2000, λόγω του ότι δεν “τσούλησε” εμπορικά.  Ήταν ένα sport μοντέλο, λιτό, καθόλου κραυγαλέο αλλά πολύ αποτελεσματικό και απολαυστικό στον δρόμο. Έφερε τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του TDM 850, είχε πλαίσιο χωροδικτύωμα, μισό fairing και παρουσιάστηκε προκειμένου να ανταγωνιστεί τα 900 SS της Ducati.

Yamaha TRX850 96 1

Που ατύχησε; Μάλλον στο ότι δεν είχε V2 διάταξη στον κινητήρα (αν και ο στρόφαλος των 270 μοιρών έδινε τέτοια αίσθηση) και στο ότι ήταν… Ιαπωνικό. Την εποχή εκείνη,  δικύλινδρο sport σήμαινε V2 και Ευρώπη και το TRX 850, δεν πληρούσε κανένα από αυτά τα προαπαιτούμενα. Έτσι λοιπόν, μια εξαιρετική και προσιτή σε σχέση με τον ανταγωνισμό μοτοσυκλέτα, δεν έλαβε ποτέ την αναγνώριση και την αποδοχή που της άξιζε.

Έκτοτε, η Yamaha δεν μπήκε στην διαδικασία για κάτι παρόμοιο ή παρεμφερές, συνεχίζοντας με τετρακύλινδρα μοτέρ τις όποιες sport τοποθετήσεις της και μόνο οι CP2 και CP3 πλατφόρμες των τελευταίων ετών, ξέφυγαν από αυτό το πρότυπο (CP2: MT-07, Tracer 700, XSR-700, CP3: MT-09, Tracer 900, XSR-900).

Οι εποχές όμως πλέον έχουν αλλάξει και στις μέρες μας ένα TRX, θα είχε σίγουρα πολύ καλύτερη τύχη. Δεδομένου ότι τα τετρακύλινδρα supersport 600 δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλή, υπάρχει ένα κενό στην αγορά, για όσους θέλουν κάτι με σαφώς sport χαρακτήρα αλλά όχι με απόλυτο προσανατολισμό προς την πίστα.

trx new 1r

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε και το σχέδιο που παρουσιάζουμε από το kardesign. Μια αναβίωση του TRX που θα μπορούσε να καλύψει πολλά κενά. Αν και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τον κυβισμό, η Yamaha έχει ήδη στις τάξεις της ένα μοτέρ που θα μπορούσε να ταιριάξει γάντι στο μοντέλο αυτό.

Αναφερόμαστε στο δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ των 1.200 κ.εκ. που εφαρμόζεται στις εκδόσεις Super Tenere 1200. Tα 110 άλογα που αποδίδει είναι μια χαρά για τον χαρακτήρα μιας μοτοσυκλέτα σαν το TRX! Στο rendering, βλέπουμε επίσης ότι το χωροδικτύωμα έχει εγκαταλειφθεί προς χάρη ενός αλουμινένιου πλαισίου δύο δοκών. Δεν έχει σημασία, σήμερα ένα TRX δεν θα λανσαριζόταν στην αγορά στοχεύοντας σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά ως μια εναλλακτική σε μια ολόκληρη κατηγορία.

Όπως και να έχει, δεν πρόκειται για κάτι επίσημο, ούτε και ένα ανεξάρτητο σχέδιο αποτελεί ένδειξη ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάτι τέτοιο. Δεν θα ήταν καθόλου άσχημο όμως, δεν συμφωνείτε;
 
Kardesign

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βίντεο – True North Andeli Mototouring – 2o Women's Ride »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon