.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:43

PROM RACING - Ελληνική ομάδα Formula Student με κινητήρα ΚΤΜ!

Η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε νέες περιπέτειες

Η PROM RACING είναι μια ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ιδρύθηκε το 2008 και έκτοτε συμμετέχει με επιτυχία σε διαγωνισμούς Class3 & Class1 Formula Student. Ο κινητήρας της PROM RACING προέρχεται από KTM EXC 500, με την KTM South East Europe να είναι χρυσός οδηγός της ομάδας!

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι διαγωνισμοί Formula Student γίνονται πανευρωπαϊκά με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ομάδων, ενώ στόχος τους είναι η ανάδειξη ταλαντούχων νέων μηχανικών και η ενθάρρυνση των νέων να ασχοληθούν με τον τομέα.

prom racing ktm 6

Σημειώστε πως ανάμεσα στα άλλα, η PROM RACING έχει καταφέρει να πάρει τα εξής βραβεία:

2008 - Τρίτη θέση στο FSAE Italy
2011 - Νίκη στην κατηγορία Cost & Manufacturing, στο Formula Student Hungary
2018 – Δεύτερη θέση Cost & Manufacturing & Business Plan, Τρίτη θέση Skidpad στο FS Austria, και τρίτη θέση Business Plan, στο Formula Student East

Τα ευχάριστα νέα για το 2019 είναι πως η PROM RACING προκρίθηκε στους εξής διαγωνισμούς: Formula Student Spain, Formula Student East, Formula Student Czech Republic, Formula Student Germany και Formula Student Austria!

prom racing ktm 2

Ας δούμε όμως τι έγινε, από περιγραφή της ίδιας της ομάδας:

«Η Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ορίστηκε από το Formula Student ως η ημερομηνία διεξαγωγής των Registration Quiz, των Quiz πρόκρισης στους διαγωνισμούς. Ανά δύο ώρες, το τεστ ενός διαγωνισμού αναρτιόταν και κάθε ομάδα η οποία ήθελε να συμμετάσχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό έπρεπε να το επιλύσει με την βέλτιστη επίδοση τόσο σε ορθότητα αποτελεσμάτων όσο και σε χρόνο.

Η ομάδα μας αποφάσισε να συμπληρώσει όλα τα Quiz με σκοπό τη πρόκρισή της σε όσο το δυνατόν περισσότερους διαγωνισμούς. Για το σκοπό αυτό τα μέλη συγκεντρώθηκαν στον χώρο της ομάδας όπου και διαγωνίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ομάδα διεκδίκησε τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς: Formula Student Spain, Formula Student East, Formula Student Czech Republic, Formula Student Germany και Formula Student Austria.

Τελικά, η Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κατάφερε να επιτύχει σε όσα Quiz συμμετείχε και να προκριθεί στους τρεις διαγωνισμούς που επιθυμούσε. Τα μέλη δηλώνουν ενθουσιασμένα από την απόλυτα επιτυχή εκπόνηση των Quiz αλλά και έτοιμα να εργασθούν σκληρά για τη βέλτιστη επίδοση του μονοθέσιου στους διαγωνισμούς.

Κύριος στόχος της Prom Racing Team ήταν η πρόκριση στους διαγωνισμούς της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, λόγω της μεγάλης αίγλης αλλά και δυσκολίας που έχουν. Η ομάδα γνωρίζει ότι μια διάκριση σε αυτούς τους διαγωνισμούς αποτελεί τη μέγιστη ανταπόδοση της σκληρής δουλειάς και του μόχθου της.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που πήρε ήταν από το FS East στο οποίο προκρίθηκε και μάλιστα με αρκετά καλό χρόνο. Με το ηθικό ανεβασμένο η ομάδα υποδέχθηκε το πολύ απαιτητικό Quiz της Γερμανίας. Τα αποτελέσματά του, που ανακοινώθηκαν τελευταία, ικανοποίησαν πλήρως τις προσδοκίες της ομάδας. Το σερί επιτυχιών συνεχίστηκε, με την πρόκριση τόσο στην Τσεχία όσο και στην εξίσου απαιτητική με τη Γερμανία, Αυστρία.»

prom racing ktm 14

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα, και πάντα… Ready to race!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 22:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon