.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 15:44

Ισπανία: Πορεία και στην Μαδρίτη για τα απαγορευτικά μέτρα

 

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

 

Μετά την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με συμμετοχή 5.000 και πλέον αναβατών σειρά έχει η Μαδρίτη.

Οι ισπανικές λέσχες που αντιτίθενται στα νέα μέτρα των δύο δήμων για απαγόρευση της κυκλοφορίας των παλαιότερων δικύκλων στα κέντρα τους, με την υποστήριξη της FEMA, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας και στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

Την τελευταία δεκαετία, η αυξανόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Μαδρίτη έχει ωθήσει τις αρχές να δημιουργήσουν ζώνες στην πόλη στις οποίες επιτρέπεται να οδηγούν μόνο οι κάτοικοι. Μέχρι τώρα οι μοτοσυκλέτες εξαιρούνταν του κανόνα, κάτι που πλέον δεν ισχύει σύμφωνα με τα νέα μέτρα που πήρε ο δήμος!

Μετά την απαγόρευση δημιουργείται μια μεγάλη ζώνη υπό την ονομασία “Κεντρική Μαδρίτη”, καλύπτοντας σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης. Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτή την ζώνη, ενώ ακόμα κι αυτοί θα μπορούν να παρκάρουν μόνο στη δική τους γειτονιά. Παράλληλα όσοι έχουν παλαιά οχήματα δεν θα επιτρέπεται να παρκάρουν στον δρόμο, παρά μόνο σε ιδιωτικά ή δημόσια πάρκινγκ, με τις υπάρχουσες θέσεις, σύμφωνα με αναφορές να είναι ελλιπέστατες.

Με τους νέους κανονισμούς, η πρόσβαση στο κέντρο της Μαδρίτης θα απαγορευτεί για όλα τα δίκυκλα που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2003 -το 38.79% των δικύκλων στη Μαδρίτη δεν πληροί τις παραπάνω συνθήκες και δεν θα μπορεί να μπει στο κέντρο της πόλης!

Παράλληλα, απαγορεύεται πλέον αυστηρά να παρκάρουν τα δίκυκλα στα πεζοδρόμια. Λάβετε υπόψη σας πως στη Μαδρίτη έχουν ταξινομηθεί 350.164

μοτοσυκλέτες και 94.113 μοτοποδήλατα, ενώ στην πόλη υπάρχουν μόλις… 6.500 νόμιμες θέσεις πάρκινγκ αποκλειστικά για δίκυκλα!

Η FEMA παρατηρεί πως αν αυτοί οι αναβάτες παρατήσουν τα δίκυκλα τους για χάρη ενός αυτοκινήτου ή των ΜΜΜ, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η μόλυνση θα χειροτερέψουν.

"Μαδρίτη με μοτοσυκλέτα, ναι" θα είναι το κεντρικό σύνθημα της προγραμματισμένης διαδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα

διασχίσει την περιοχή της κεντρικής Μαδρίτης που έχει απαγορευτεί ουσιαστικά η χρήση μοτοσυκλετών. Σημείο εκκίνησης η πλατεία Plaza Ramón y Cajal.

Οι συμμετέχοντες που αντιδρούν στα νέα μέτρα θα διαδηλώσουν μεταξύ άλλων για το ότι η μοτοσυκλέτα είναι λύση για την κινητικότητα στη Μαδρίτη και όχι το πρόβλημα, για την δημιουργία "λωρίδων μοτοσυκλέτας" και την επέκταση των χώρων στάθμευσης για αυτές, για την εγκατάσταση συστημάτων κατά της κλοπής και για την δημιουργία καμπάνιας για την εκπαίδευση των αναβατών για την σωστή κίνησή τους στο αστικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon