.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:49

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο πλανήτης, οι εκπομπές CO2 αυξήθηκαν το 2018!

Λιγνίτης και αυτοκίνητα οι υπαίτιοι, σύμφωνα με τους ειδικούς

“Δεν πάμε καλά” και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για να αξιολογήσει τα πεπραγμένα  στην παγκόσμια προσπάθεια για την μείωση των εκπομπών που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μας χαρακτηρίσει ως είδος. “Δεν πάμε καλά”, όντως…

Για το 2018 λοιπόν, πάρα τις όποιες προσπάθειες, μέτρα, εξαγγελίες και συμφωνίες, η ετήσιες εκπομπές CO2 σε παγκόσμιο επίπεδο (μετρήσιμες σε δισεκατομμύρια τόνους), κατέγραψαν νέο αρνητικό ρεκόρ, σημειώνοντας άνοδο 2,7% σε σχέση με το 2017, που επίσης, είχε σημειωθεί άνοδος 1,7%, καταγράφοντας μια αυξητική τάση, μετά από μια σταθεροποίηση ετών που έχει επιτευχθεί από το 2013.

Το πολύ ανησυχητικό αυτό γεγονός, συνδέεται με την αύξηση της χρήσης του λιγνίτη ως βιομηχανικό καύσιμο στις αναπτυσσόμενες αγοράς της Κίνας και της Ινδίας, ενώ σε ότι αφορά στην δύση και τις αναπτυσσόμενες αγορές, οι οδικές μεταφορές, προσωπικές και εμπορικές, με οχήματα και μέσα όπως τα αυτοκίνητα, τα βαρέα οχήματα και τα αεροπλάνα, αποτελούν τους βασικούς “υπαίτιους” για την εκπομπή CO2.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι  τα προγνωστικά τους μοντέλα, αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, έχουν πλέον χαρακτήρα τελεσίγραφου. Ή βελτιωνόμαστε ή η κατάσταση θα είναι πολύ σύντομα ανεπίστροφή, με καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon