.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 14:40

Η Maria Costello πρώτη γυναίκα πρόεδρος του TT Riders Association

Μεγάλη τιμή για μια μεγάλη αναβάτρια

Λίγες γυναίκες έχουν αφήσει το στίγμα τους στις απανταχού μοτοσυκλετιστικές πίστες όσο η Maria Costello, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο βάθρο του ΤΤ (κατηγορία Lightweight) και από το 2004 ως το 2009 κρατούσε το ρεκόρ Guinness ως η ταχύτερη γυναίκα που είχε γυρίσει ποτέ στο Isle of Man – με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 114 mph, ή 183.5 km/h.

Η 45χρονη σήμερα Costello συνεχίζει να τρέχει ερασιτεχνικά σε αγώνες για τη διασκέδασή της και να ασχολείται πολύπλευρα με τη μοτοσυκλέτα, είτε ως δημοσιογράφος, ή ως μέλος επιτροπών όπως η FIM Women in Motorcycling, αλλά και με εκτενή φιλανθρωπική δράση.

maria kirsty 1

Η νέα της ενασχόληση θα έχει να κάνει περισσότερο με τη φιλανθρωπία, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Αναβατών ΤΤ (TT Riders Association, TTRA).

Στα 67 χρόνια από την ίδρυσή της η TTRA ασχολείται κυρίως με τη δυσάρεστη πλευρά του ΤΤ, η οποία προφανώς αφορά τη στήριξη των αναβατών και των οικογενειών τους όταν βρεθούν σε δυσκολίες.

Η Costello θα καθίσει σε μια θέση από την οποία έχουν περάσει κάποιες τεράστιες προσωπικότητες, όπως οι Johhn Surtees, Joey Dunlop και Nick Jefferies, ενώ διαδέχεται τον Richard Quayle.

Πηγή: Maria Costello News

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 14:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon