.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 14:54

O Maverick Viñales δώρισε €81,000 σε καρκινοπαθή συμπολίτη του

Πλήρωσε για προσθετικό πόδι στον άγνωστό του 23χρονο

Ο Oscar Fernández είναι ένας 23χρονος Ισπανός από τη Girona, ο οποίος έχει προσβληθεί από καρκίνο και, στην πορεία των πολλών επεμβάσεών που έχει υποβληθεί, έχασε το ένα του πόδι.

Αντιμέτωπος με τεράστια ιατρικά έξοδα και αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε αυτά, η οικογένεια του Fernández έκανε έκκληση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται ώστε να βάλει ένα προσθετικό πόδι και να αποκτήσει τουλάχιστον τη χαμένη του κινητικότητα.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε άμεσα ο Maverick Viñales, ο οποίος συγκινήθηκε από τον Γολγοθά του συμπολίτη του και, παρότι δεν τον γνώριζε προσωπικά, έσπευσε να καλύψει όλο το ποσό που απαιτείται για να ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση η θεραπεία του και να αποκτηθεί το προσθετικό μέλος που χρειάζεται. Το ποσό που έδωσε αβίαστα ο νεαρός Ισπανός αναβάτης της Yamaha ανέρχεται στα €81,000.

«Πρέπει να έρχομαι στη Βαρκελώνη για να κάνω τη θεραπεία. Δυστυχώς η αναπηρία μου δικαιολογεί ένα πολύ μικρό βοήθημα €400 με το οποίο δε μπορώ να ζήσω. Πολέμησα με όγκους και χειρουργεία και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, αλλά με έχει καταστρέψει οικονομικά.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ο Maverick μπήκε στον κόπο να καλύψει όλα μου τα έξοδα, €81,000, για το ορθοπεδικό μου πόδι. Είμαι πανευτυχής, δεν το περίμενα, έχει μεγάλη καρδιά. Δε βρίσκω λόγια να τον ευχαριστήσω που θα μπορέσω ξανά να νιώσω φυσιολογικός και να περπατήσω,» δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Oscar Fernández.

Σπουδαίο το παράδειγμα του Viñales, μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 14:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon