.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 15:27

Honda - Πατέντα για πλαίσια ενισχυμένα με ανθρακόνημα

Εφαρμοσμένη σε CBR600RR για τις ανάγκες της εικονογράφησης

Η ιδέα της Honda, όπως φαίνεται από πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, είναι να δοκιμάσει την ενίσχυση αλουμινένιων πλαισίων με ανθρακονήματα.

Στις πατέντες βλέπουμε ένα ψαλίδι με carbon fibre κολλημένα στο κάτω μέρος του, για μεγαλύτερη ακαμψία σε όλες τις κατευθύνσεις.

honda carbon frame 4

Μια δεύτερη -και αρκετά περίεργη- πατέντα δείχνει μια ανθρακονημάτινη ράβδο τοποθετημένη κάθετα ανάμεσα στις δυο δοκούς του πλαισίου, ράβδος που διαπερνά το φιλτροκούτι και ενισχύει το πλαίσιο.

honda carbon frame 6

Η τρίτη πατέντα αφορά ένθετα carbon που τοποθετούνται μεταξύ πλαισίου και λαιμού.

honda carbon frame 3

Μια παραλλαγή της τρίτης ιδέας φαίνεται και σε ένα σκίτσο με το πλαίσιο του CB1000R, και το ενισχυμένο με carbon ψαλίδι φαίνεται και σε δεύτερη παραλλαγή πάνω στο μονόμπρατσο ψαλίδι του CB1000R.

Το ενδιαφέρον συνεχίζεται στο ότι το CB600RR που φαίνεται στις πατέντες έχει ελαφρώς διαφορετικό στιλ από οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο, με αεραγωγό μπροστά που φέρνει στο νου το RC213V, ενώ ελαφρώς διαφορετικά είναι και τα πλαστικά.

Το που σχεδιάζει να εφαρμόσει τις πατέντες η Honda επιδέχεται πολλές εικασίες. Θα τις δούμε σε κάποιο CBR600RR το 2020; Σε άλλη μοτοσυκλέτα; Νωρίς είναι ακόμα, οπότε υπομονή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 15:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon