.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 11:27

Ducati - Πουλήθηκαν και τα 13 Panigale V4S του «Race of Champions»

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι Ducatisti προτίμησαν τη μοτοσυκλέτα του Troy Bayliss;

Το event «Race of Champions» της Ducati στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε το νέο Superbike των Ιταλών, η φίρμα έβγαλε σε δημοπρασία τις 13 μοτοσυκλέτες του event, καταφέρνοντας να βγάλει κέρδος από όλες. Παράλληλα όμως, προέκυψε και ένα… απροσδόκητο θέμα που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο.

Το Panigale V4S που έσπασε τα ρεκόρ όσον αφορά σε «χτυπήματα» αλλά και τελική τιμή πώλησης ήταν εκείνο του θρύλου των αγώνων Troy Bayliss, που πουλήθηκε για 120.000 ευρώ και κάτι ψιλά.

ducati race of champions auction results 8

Εμβαθύνοντας λίγο στο άνω γεγονός, η συγκεκριμένη προτίμηση στη μοτοσυκλέτα ενός παλιού θρύλου απέναντι σε εκείνες των νυν εργοστασιακών αναβατών του MotoGP και του WorldSBK δεν χωράει παρερμηνεία. Οι φαν της Ducati δεν αισθάνονται την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος για τους νυν, όσο για τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος. Αν δεν κερδίσουν τίτλο / τίτλους για τη Ducati, οι Dovizioso & Lorenzo δεν πρόκειται να αγκαλιαστούν στον ίδιο βαθμό με τον 49χρονο πλέον Baylisstic. 

Πέρα από τους τίτλους όμως, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που λείπει από Dovizioso & Lorenzo είναι η έλλειψη πυγμής και δυναμικότητας στην οδήγηση τους. Όταν οι μοτοσυκλέτες ή οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, τότε φέρονται άκρως επαγγελματικά, και άκρως συντηρητικά, δίχως να πιέσουν και δίχως να υπερβούν όρια. Αντίθετα, ο Bayliss ήταν -και είναι- της «Ride or die» σχολής, πιέζοντας παντού και πάντοτε, κάτι που εκτιμούν δεόντως οι οπαδοί του.

ducati race of champions auction results 1

Έτσι, μετά τα 120.000 ευρώ, τα 40-62.400 ευρώ που έφεραν οι μοτοσυκλέτες των Dovizioso, Melandri, Lorenzo, Petrucci και του νικητή του αγώνα Pirro ακούγονται αστεία.

Κάπως έτσι λοιπόν, με μια δημοπρασία αξιών, φάνηκε πως το ένδοξο παρελθόν υπερτερεί του μέτριου (σε συγκομιδή τίτλων αλλά και αποφαστιστικότητας στην οδήγηση) παρόντος.

ducati race of champions auction results 7

Σημειώστε πως όλες οι μοτοσυκλέτες, πέρα από τη μοναδική βαφή που έχει η κάθε μία στα χρώματα του εκάστοτε αγωνιζόμενου, είναι υπογεγραμμένες από τους αναβάτες, έρχονται με πιστοποιητικό γνησιότητας, και φοράνε πληθώρα από καλούδια -αγωνιστική σέλα, Akrapovic εξατμίσεις, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, αλουμινένια τάπα ρεζερβουάρ, Rizoma μανέτες, προστατευτικά ψαλιδιού, κ.α.

Και φυσικά, πέρα από το όποιο κέρδος έβγαλε η Ducati από τη δημοπρασία, το μεγαλύτερο κέρδος είναι σίγουρα το ενδιαφέρον που δημιούργησε τόσο ο αγώνας όσο και η πώληση των μοτοσυκλετών στον κόσμο, καθώς στα social media, καθώς δημιούργησε πάνω από… 7 εκατομμύρια views σε Instagram & Facebook!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 11:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon