.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 10:45

Honda CRF1000R Africa Twin δια χειρός African Queens

Κιτ μετατροπής σε αγωνιστικό Ράλι

Όταν σε λένε Africa Twin, έχεις μεγάλα παπούτσια να γεμίσεις. Η μακρινή πρόγονος που δημιούργησε την «Αφρικανική» δυναστεία της Honda, NXR750, κέρδισε στο Dakar στο ντεμπούτο της (1986) και συνέχισε με άλλες 3 διαδοχικές νίκες στο «δυσκολότερο ράλι του κόσμου».

Το XRV650 και μετέπειτα 750 είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της Honda και οπωσδήποτε ένα από τα θρυλικότερα της Ελληνικής αγοράς. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης, το πάτωμα πάνω στο οποίο κυλά τις ρόδες του το σημερινό CRF1000L Africa Twin. Δύσκολο έργο.

Όσο κι αν πρόκειται για μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα για εκτός δρόμου χρήση – για τα δεδομένα της κατηγορίας του φυσικά – το Africa Twin σαφώς και μπορεί να γίνει καλύτερο. Αν κάποιος πρόκειται να το τρέξει σε αγώνα ράλι δε, τότε κάποιες μετατροπές ίσως και να επιβάλλονται.

Καλωσορίστε – αν δε τη γνωρίζατε ήδη – τη Γερμανική εταιρεία African Queens. Το όνομά της δε σχετίζεται (άμεσα) με τη μοτοσυκλέτα της Honda, αλλά κάνει τη σαφή σύνδεση ανάμεσα στους αγώνες ράλι και τα προϊόντα που κατασκευάζει για αυτήν την πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Και έχει ετοιμάσει ένα πλήρες πακέτο για να μετατρέψει το CRF1000L σε CRF1000R.

Honda Africa Twin CRF1000R Adventure Motorcycle rally kit 13a

Ξεκινάμε από τα φέρινγκ, με προβολείς LED της PiAA, διάφανη ζελατίνα και όλον τον πύργο για την υποδοχή των GPS, road book κλπ.

Μετά έχουμε έξτρα πλαϊνά ρεζερβουάρ για την ουρά που αυξάνουν τη χωρητικότητα κατά 2 x 6 λίτρα, φτάνοντας στο σύνολο στα 30 λίτρα μαζί με το εργοστασιακό ντεπόζιτο καυσίμου.

Ρίχνουμε μια ολόσωμη εξάτμιση Termignioni που κόβει 2 κιλάκια από τη ζυγαριά και ενισχύουμε με ένα σετ αναρτήσεων Ohlins που περιλαμβάνει αμορτισέρ και κιτ cartridge για το πιρούνι.

Honda Africa Twin CRF1000R Adventure Motorcycle rally kit 5

Στη συνέχεια προχωράμε με έναν σκασμό εξαρτήματα, από ανθρακονημάτινα προστατευτικά (ποδιά, πλαϊνά κινητήρα, λαιμοί εξάτμισης κλπ), νέα μαρσπιέ, σίτες ψυγείου, νέα σέλα, ζάντες ενισχυμένες με τα κέντρα τους, risers τιμονιού και η λίστα τελειωμό δεν έχει.

Honda Africa Twin CRF1000R Adventure Motorcycle rally kit 6

Όλα αυτά μπορούν να αγοραστούν είτε πακέτο ή ως μεμονωμένα εξαρτήματα και, προφανώς, δεν είναι όλα απαραίτητα για χρήση δρόμου.

Αλλά επειδή και το περί ορέξεως έχει την πίτα του, δείτε ολόκληρη τη λίστα των αξεσουάρ στην ιστοσελίδα της Γερμανικής εταιρείας και διαλέξτε.

Το αποτέλεσμα είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό και καταφέρνει να ρίξει και το συνολικό βάρος της Αφρικάνας κατά περίπου 5 κιλά, παρότι προσθέτει τόσα πράγματα.

Honda Africa Twin CRF1000R Adventure Motorcycle mn

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 12:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon