.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 10:45

Λήξη του εμπορικού πόλεμου - Τα “βρήκαν” Τrump και ΕΕ!

Ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, μηδενικοί δασμοί o στόχος! 

H πλήρης αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ήταν το μήνυμα που έδωσαν oι Donald Trump και Jean-Claude Juncker, μετά από την συνάντηση τους, εχθές, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν αρκετά για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τεταμένες σχέσεις που είχαν δημιουργηθεί ανάμεσα σε δυο από τους μεγαλύτερους εμπορικούς πόλους του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, συμφωνώντας τελικά, στο ότι  κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τις απειλές και τους εμπορικούς αποκλεισμούς, δεν συνέφερε κανέναν.

Αποφασίσθηκε λοιπόν, μια “νέα φάση” στις εμπορικές σχέσεις, με άμεση διευθέτηση των όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν στις δασμολογική πολιτική των δύο πλευρών, προσβλέποντας, όπως από κοινού δηλώθηκε, σε “μηδενικούς δασμούς” στο μέλλον!

Αυτή η συμφωνία, θα επιτευχθεί με την ενίσχυση των εισαγωγών της ΕΕ σε αγροτικά προϊόντα και ενέργεια από τις ΗΠΑ και σε αντίστοιχη αύξηση των εισαγωγών στις ΗΠΑ από την ΕΕ, πρώτων υλών για την βιομηχανία.

Μια αν μη τι άλλο, πολύ θετική εξέλιξη σε ένα “σίριαλ” που διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, απειλώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 10:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon