Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2025 11:48

Κινεζικές μοτοσυκλέτες – Κι άλλη αύξηση παραγωγής, 6 στα 10 δίκυκλα τους εξάγονται

Νέα στατιστικά στοιχεία, που δημοσιεύονται σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτουν την σταθερά αυξητική τάση των εξαγωγών δικύκλων και μοτοσυκλετών, από τους κατασκευαστές της Κίνας προς την διεθνή αγορά. Αν και οι ανάλογες εξελίξεις είναι ολοφάνερες σε μη μετρήσιμο επίπεδο, έχει το δικό του ενδιαφέρον να δούμε και τα νούμερα.

Σύμφωνα με τα ανάλογα στοιχεία, για το 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2025, οι εξαγωγές δικύκλων από τα κινεζικά εργοστάσια έφτασαν τα 6,67 εκατομμύρια κομμάτια, μία αύξηση κατά  25,44% σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο, με την αξία των συναλλαγών να αναρριχάται στα 4,3 δις. δολάρια, αυξημένη κατά 29,06% σε σχέση με πέρσι.

Κατά πόδας στα νούμερα, ακολουθούν και οι εξαγωγές ανταλλακτικών μοτοσυκλετών, με την αξία αυτών των συναλλαγών να αγγίζει τα 238 εκατομμύρια δολάρια, μία αύξηση κατά 26,95% σε σχέση με πέρσι.  

Σε δεδομένα παραγωγής, κατά το πρώτο 6μηνο του έτους οι Κινέζοι κατασκευαστές έφτιαξαν 10,6 εκατομμύρια νέα κομμάτια πετυχαίνοντας να πουλήσουν πρακτικά όλα από αυτά, σύμφωνα με τα στατιστικά – και αποκαλύπτοντας έτσι, ότι περίπου 6 στα 10 κινεζικής κατασκευής δίκυκλα, εξάγεται.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουλίου 2025 12:01
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon