.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 12:44

“Minority Report” εναντίων των συμμοριών με τα scooter!

 

Απίστευτο το τι επιστρατεύει η αστυνομία στην Βρετανία! 

Για την εγκληματική δράση των συμμοριών με τα scooter στην Μεγάλη Βρετανία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Αυτό που ξεκίνησε ως αξιοσημείωτο φαινόμενο, με 1000 περιστατικά το 2014, πλέον έχει ξεφύγει σε αριθμούς, με περισσότερα από 16.000 περιστατικά να έχουν σημειωθεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

 Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και άλλοι φορείς, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπους για να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα, χωρίς όμως απ΄ ότι φαίνεται να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

 Τα πιο πρόσφατα όλα στην φαρέτρα τους, είναι hi-tech και φουτουριστικά, με το ένα από αυτά, να θυμίζει πολύ την ταινία επιστημονικής φαντασίας, Minority Report.

 Οι εποχούμενοι σε μοτοσυκλέτες αστυνομικοί λοιπόν, θα φέρουν ένα tablet δεμένο στον πήχη του χεριού τους, το οποίο και θα ενημερώνει για το που πρόκειται να διαπραχθούν εγκληματικές ενέργειες από τις συμμορίες.

 Δεν κάναμε λάθος γράφοντας “που πρόκειται να διαπραχθούν” αντί για “που διαπράττονται”, αφού οι πληροφορίες θα αποστέλλονται στα tablet χειρός των αστυνομικών, από ένα κέντρο με δυνατότητα πρόβλεψης των εγκλημάτων!

Στατιστική, τεχνητή νοημοσύνη και ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο θα συνδυάζονται, προκειμένου το σύστημα αυτό να βγάζει τους πιο πιθανούς στόχους των συμμοριών με τα scooter. Ένα άλλο στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί από την Μητροπολιτική Αστυνομία, είναι το “DNA Spray”. Πρόκειται για μια άοσμη και μη τοξική ουσία με την οποία θα ψεκάζονται οι εγκληματίες από τους αστυνομικούς όταν καταδιώκονται αλλά η σύλληψη τους δεν είναι εφικτή.

Η ουσία αυτή, “ποτίζει” το δέρμα και τα μαλλιά του... ψεκασμένου και παραμένει επάνω του για μήνες, ενώ με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να ανιχνευθεί πολύ εύκολα. Έτσι κατά τις προσαγωγές υπόπτων για εξακρίβωση, θα μπορεί να αποδειχθεί εύκολα και γρήγορα, αν έχουν τελέσει κάποιο έγκλημα σε παρελθόντα χρόνο.

Δείτε στο σχετικό video που παραθέτουμε, το πως λειτουργεί στο DNA Spray:

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 12:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon