.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 10:27

Αστυνομικοί με ποδήλατα στην Καστοριά

 

Ξεκίνησαν το πετάλι από τις 21-05-2018

Επεκτάθηκε και στην πόλη της Καστοριάς από τις 21-05-2018, ο θεσμός της αστυνόμευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Τη συγκεκριμένη δράση, έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή, θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους δρόμους της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η συγκεκριμένη αστυνόμευση στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης της Καστοριάς, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.

astinomikoi podilata kastoria 1

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί – ποδηλάτες υπάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και έχουν τύχει ειδικής εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις των νέων καθηκόντων τους.

Η αποστολή των αστυνομικών, που στελεχώνουν την νέα αυτή δομή και οι βασικές τους προτεραιότητες είναι:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 26-05-2018 στον παραλίμνιο χώρο έναντι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

astinomikoi podilata kastoria 5

Ο νέος αυτός θεσμός έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής, με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 10:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon