.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 10:24

Υποχρεωτικά διεθνές δίπλωμα για τουρίστες εκτός ΕΕ στην Ελλάδα

 

Δεν θα μπορούν να οδηγήσουν με το δίπλωμα της χώρας τους

 

Στην έκδοση διεθνούς άδειας οδήγησης (IDP) θα πρέπει να προχωρήσουν οι τουρίστες εκτός ΕΕ, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας και να νοικιάσουν αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή buggy / atv, για τις διακοπές τους.

Ο νέος νόμος, καθιστά υποχρεωτική την κατοχή και επίδειξη του IDP εγγράφου μαζί με την ισχύουσα άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί σε χώρα εκτός ΕΕ, προκειμένου να μισθωθεί ένα όχημα.  Οι παραβάτες, θα τιμωρούνται με αυστηρότατα πρόστιμα (συμπεριλαμβανομένου του εκμισθωτή) και το όχημα θα κατάσχεται.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ), ζητά να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις γύρω από το θέμα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η απόφαση αυτή να έχει παρθεί και οριστικοποιηθεί νωρίτερα και όχι στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, αφού πολλοί θα είναι οι επισκέπτες δεν θα προλάβουν να ενημερωθούν σχετικά.

Η διεθνής άδεια οδήγησης, είναι ένα έγγραφο το οποίο εκδίδεται από την αρμόδια αρχή κάθε χώρας (στη Ελλάδα, είναι η ΕΛΠΑ). Δεν πρόκειται για ένα νέο δίπλωμα και δεν απαιτούνται εξετάσεις για την έκδοση του, ουσιαστικά είναι η πιστοποίηση του ισχύοντος διπλώματος βάση ορισμένων αποδεκτών σε διεθνές επίπεδο standard.

Η ισχύς του είναι παγκόσμια, με πολύ λίγες χώρες να μην το αποδέχονται, όπως η Βραζιλία και η Κίνα.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 10:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aprilia RSV4 Factory Works kit Arai Tour-X4 Africa Twin »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon