.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 10:09

Aprilia RSV4 Factory Works kit

 

215 hp, -10 κιλά και… φτερά!

Πέρα από τη ναυαρχίδα FW-GP των 250 hp της Aprilia, η εταιρεία του Noale διαθέτει ένα Factory Works kit για την RSV4, στις εκδόσεις RR & RF των 2017 και 2018, που ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 215 hp, κόβει δέκα κιλά από το βάρος της μοτοσυκλέτας και της χαρίζει φτερά. Όχι μεταφορικά. Αληθινά φτερά.

Σας είχαμε γράψει για το εν λόγω kit που είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2017, όμως τώρα η Aprilia έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες με όλα τα εξαρτήματα του.

aprilia rsv4 factory works kit 2

Στον κινητήρα το kit περιλαμβάνει ένα σετ 4 πιστονιών με επίστρωση που χαρίζει ομαλότερη κίνηση. Μόνο τα πιστόνια χαρίζουν 4 hp στην ιπποδύναμη.

aprilia rsv4 factory works kit 6

Συνεχίζουμε με διαφορετικές κυλινδροκεφαλές, με βελτιωμένη ροϊκή δυναμική, προσθέτουμε νέες βαλβίδες, ελατήρια και καπελότα, ενώ οι εκκεντροφόροι έχουν νέα αντιτριβική επίστρωση.

aprilia rsv4 factory works kit 13

Μαζί με τη νέα ECU που διαθέτει χάρτη σχεδιασμένο ειδικά για την ολόσωμη εξάτμιση της Akrapovic, η δύναμη ανεβαίνει στους 215 hp στον στρόφαλο.

aprilia rsv4 factory works kit 19

Προχωρούμε στην μπαταρία λιθίου, που κόβει 1.5 κιλά από το βάρος, ενώ μαζί με την εξάτμιση, τα εξαρτήματα από carbon και billet, το βάρος μειώνεται συνολικά κατά 10 κιλά.

aprilia rsv4 factory works kit 47

Τέλος, το Factory Works kit περιλαμβάνει και ένα σετ αεροδυναμικών βοηθημάτων (φτερά), όπως έχουμε δει να χρησιμοποιούνται από την RS-GP στο MotoGP!

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 10:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon