.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 11:25

Campagna T-Rex Electric: Τρίκυκλο με κινητήρα μοτοσυκλέτας

 

Άλλη μια εταιρεία ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα

 

Η Καναδική εταιρεία Campagna Motors κατασκευάζει και έχει προς διάθεση δύο μοντέλα αυτή τη στιγμή. Το T-Rex 16SP, το οποίο είναι ένα τρίκυκλο όχημα (να το πούμε αυτοκίνητο; Trike;) που χτίζεται γύρω από τον μοτοσυκλετιστικό εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της BMW και της σειράς Κ.

Παράλληλα, παράγει και το V13R, το οποίο είναι κάτι ανάλογο με το 16SP, μόνο που αυτό φορά έναν Αμερικανικό δικύλινδρο V και συγκεκριμένα τον υγρόψυκτο κινητήρα Revolution της Harley-Davidson από την οικογένεια των V-Rod.

Το επερχόμενο τρίτο της δημιούργημα, ωστόσο, δε θα καίει βενζίνη. Η Campagna ανακοίνωσε το T-Rex Electric, το οποίο θα εξοπλιστεί με ηλεκτρικά μοτέρ από την πρωτοπόρο της δίκυκλης ηλεκτροκίνησης Zero.

Με τις μπαταρίες του το Electric θα φορτωθεί περίπου 74 κιλά συγκριτικά με τα 525 που ζυγίζει το 16SP και στην πρωτότυπη μορφή του η Campagna μας λέει πως αποδίδει 140 ίππους και 32 κιλά ροπής. Αυτά, με τη μπαταρία των 26 kWh μεταφράζονται σε αυτονομία 300 km στην πόλη, ή 225 σε μικτό κύκλο.

Μιλώντας περί φόρτισης, η Campagna εξοπλίζει το ηλεκτρικό T-Rex με κύκλωμα fast charging, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες του σε 2 ώρες, αλλά σε μια κανονική οικιακή παροχή μπορεί να απαιτηθούν ως και 9 ώρες φόρτισης.

Προς το παρόν η Campagna δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το T-Rex Electric, καθώς αυτό που παρουσίασε είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή. Αυτό σημαίνει πως, μέχρι να φτάσουμε στην παραγωγή, μπορεί να έχουν αλλάξει και αρκετά από τεχνικά του στοιχεία.

Πηγή: Campagna Motors

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 11:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon