.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 12:03

Επιστρέφουν οι φήμες περί Honda Fireblade V4 το 2019

 

Πάλι καλά που δε μας λένε και για V5...

 

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε την εποχή που η Honda σάρωνε στα MotoGP με τον Valentino Rossi και το ολοκαίνουργιο τότε RC211V. Η έλευση του τετράχρονου V5 990 cc είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και συχνά-πυκνά προκαλούσε τον πανικό και στον παγκόσμιο Τύπο.

Υπήρχαν κάποια ΜΜΕ στον κόσμο που από το 2003 επέμεναν πως η Honda θα κάνει τη σειρά των CBR κάτι σαν κλώνο των RCV και κάθε χρονιά πανηγύριζαν με αποκλειστικές φωτοσοπιές, οι οποίες ως επί το πλείστον προέρχονταν από το περίφημο Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine - αν και ενέπνευσαν ευφάνταστους δημιουργούς από όλον τον κόσμο και κυρίως από την Αγγλία.

Αφού αρχικά μαθαίναμε πως το νέο Fireblade θα είναι V5, μετά γυρίσαμε V4 (ε, αφού άλλαξε το RCV τι να κάνουμε;) και όλο και έρχεται, όλο και φτάνει. Πιθανότατα το πάθος κάποιων να το δουν και να το καβαλήσουν τροφοδοτήθηκε κάργα από το Ιαπωνικό περιοδικό, στο οποίο οι συντακτικές τους συνελεύσεις πρέπει να μοιάζουν περισσότερο με φεστιβάλ του φανταστικού κινηματογράφου ή ίσως με συνέδριο υψηλής γραφιστικής.

Με το Photoshop να κοντράρει τη φαντασία σε υπερωρίες εκεί στο Τόκυο λοιπόν, να που το Fireblade V4 ξανάρθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά μας λένε πως έφτασε η ώρα του ως μοντέλο του 2019. Διότι, καλή λέει η ανανέωση του 2017 και η προσθήκη ηλεκτρονικών και οι διάφορες εκδόσεις κλπ, αλλά για να βγει το γκάζι ένας τρόπος υπάρχει: να το πάρεις από τον Marc Marquez. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουν οι συνάδελφοι.

Και, για να μη δαιμονοποιούμε μόνο τους Ιάπωνες, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η Αγγλική MCN έγραφε πάλι σχετικές "πληροφορίες" συνοδευόμενες από ένα χειρόγραφο σχέδιο (όχι φωτοσοπιά), ισχυριζόμενη πως όντως το πλάνο για μια V4 superbike υπήρχε στη Honda, ωστόσο προτίμησαν να ανανεώσουν το CBR1000RR Fireblade και τώρα, λέει, θα βγάλουν μια περιορισμένη έκδοση του RCV213-S σε ακόμη πιο προσιτή τιμή ως homologation special για το WSBK. Η συγκεκριμένη εφημερίδα άλλωστε ανήκει στον σκληρό πυρήνα των believers που από το 2003 βγάζει διαρκώς σχετικές φήμες και σχέδια και ψηφιακά renders και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί επί του θέματος.

Τώρα, εμείς δεν έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε από “μακάρι”. Ποιος από μας δε θέλει να κάνει βόλτα κάτι όσο πιο κοντινό γίνεται στην τρέχουσα παγκόσμια πρωταθλήτρια μοτοσυκλέτα των MotoGP; Αλλά, πιστέψτε μας, κανείς δεν πρόκειται να κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να έρθει.

scoop01b

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 12:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon