.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:37

Υποχρεωτικό το eCall σε όλα τα αυτοκίνητα από τον Απρίλιο 2018

 

Έρχεται και στα δίτροχα;

Το eCall, δηλαδή το σύστημα αυτοματοποιημένης αποστολής μηνύματος ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, θα είναι πλέον υποχρεωτικό σε όλα νέα, προς ταξινόμηση αυτοκίνητα, που θα παράγονται ή θα εισάγονται στην Ευρώπη, από τον Απρίλιο του 2018.

Η λειτουργία του eCall είναι απλή, όταν το σύστημα εντοπίσει ενεργοποίηση των αερόσακων, αυτόματα αποστέλλει μήνυμα στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτατης ανάγκης, 112, με το μήνυμα αυτό να αναδρομολογείται στις εγγύτερες στο σημείο του ατυχήματος αρχές. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα χειροκίνητης ενεργοποίησης από τον οδηγό.

Σύμφωνα με μελέτες της ΕΕ, το eCall μπορεί να μειώσει τους χρόνους ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών (τροχαία, ασθενοφόρα) μέχρι και 40% στις αστικές περιοχές και μέχρι 50% στις επαρχιακές περιοχές.

Σε ότι αφορά στις μοτοσυκλέτες, δεν υπάρχει ακόμα σχετική οδηγία για την υποχρεωτική εφαρμογή του eCall και μόνο η BMW Motorrad γνωρίζουμε ότι προσφέρει (προαιρετικά) την δυνατότητα τοποθέτησης αυτού του συστήματος σε ορισμένα μοντέλα της.

Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει οδηγία και για τα δίτροχα, αφού όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, οι μοτοσυκλέτες ακολουθούν τα αυτοκίνητα κατά πόδας σε ότι αφόρα στα συστήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon