.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 13:54

Οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία μπορούν πλέον να οδηγήσουν μοτοσυκλέτα!

 

Άρση της απαγόρευσης, με βασιλικό διάταγμα

Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, μέχρι πριν λίγο καιρό, οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία δεν επιτρεπόταν να οδηγούν αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα! Η απαγόρευση αυτή, δεν προβλεπόταν από τον ΚΟΚ αλλά από τον μονάρχη της χώρας, ο οποίος με βασιλικό διάταγμα απέκλειε τις γυναίκες από την οδήγηση.

Το καλοκαίρι του 2017 όμως, με ένα νέο διάταγμα υπήρξε άρση αυτής της απαγόρευσης με ημερομηνία εφαρμογής το καλοκαίρι του 2018. Ο “επίσημος” λόγος ήταν η τόνωση της οικονομίας (ναι γιατί είχε ανάγκη η Σαουδική Αραβία από τόνωση της οικονομίας…) με τις γυναίκες να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην αγορά εργασίας, άρα έπρεπε να έχουν προσωπικά μέσα μεταφοράς.  

saud femme drivers 1

Η αλήθεια είναι ότι η Σαουδική Αραβία αποτελούσε –και όχι άδικα- τον στόχο της μήνης φεμινιστικών και όχι μόνο οργανώσεων για την απαράδεκτη αυτή διάκριση.

saud femme drivers 3

Σε σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, παρουσιάστηκε μάλιστα και μια από τις πρώτες αναβάτριες στην Σαουδική Αραβία η Maryam Ahmed Al-Moalem, να παρακολουθεί μαθήματα οδήγησης μοτοσυκλέτας στο Μπαχρείν (δεν υπάρχουν ακόμα σχολές στην Σαουδική Αραβία). Η Maryam, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, αρέσκεται στις Harley-Davidson, όντας μάλιστα μέλος του H.O.G της Σαουδικής Αραβίας και ευελπιστεί να τα καταφέρει στις εξετάσεις και να γίνει μια από τις πρώτες γυναίκες της χώρας, που θα οδηγά μοτοσυκλέτα.

saud femme drivers 4

Ευχόμαστε στην Maryam και σε όλες τις συμπατριώτισσες της που θα το τολμήσουν, καλή επιτυχία και καλά χιλιόμετρα!


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon