.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 12:48

Ηλεκτροκίνητο Ducati – Άλλη μια επιβεβαίωση από τον CEO της Audi

 

“Οι δύο τροχοί ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης”

Ηλεκτροκίνητο Ducati. Μια προοπτική που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα αναφυλακτικού σοκ στους Ducatisti, ωστόσο η ιστορία έδειξε ότι κανένας δεν έπαθε τίποτα όταν η ιταλική εταιρεία παρουσίασε On-Off και (Power) Cruiser μοντέλα, κάτι που επίσης αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τους φανατικούς “Μπολονέζους” οπαδούς.

Οι εποχές αλλάζουν, οι εξελίξεις τρέχουν και κάθε εταιρεία οφείλει, αν δεν θέλει να αποτελέσει ένα απολίθωμα του χρόνου, να προσαρμοστεί σε αυτές. Η Ducati είναι πολύ μεγάλη (με κάθε έννοια) ώστε να παραμείνει κολλημένη σε αγκυλώσεις και εμμονές και το έχει αποδείξει έμπρακτα στο πρόσφατο παρελθόν. Στα πλαίσια αυτά, τόσο ο Claudio Domenicali, όσο και ο πρόεδρος του ομίλου VAG, έχουν με δηλώσεις τους προετοιμάσει το έδαφος για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Ducati.

Σε αυτές τις δηλώσεις έρχεται να προστεθεί και αυτή του διευθυντή της Audi, Rupert Stadler, που στο πρόσφατο συνέδριο για την παρουσίαση των οικονομικών πεπραγμένων της εταιρεία για το 2017, ανέφερε τα εξής:

“Η Ducati είναι με μια εταιρεία με πολύ έντονο sport χαρακτήρα και η παρουσίαση ενός πλήρως ηλεκτροκίνητού ή υβριδικού μοντέλου απαιτεί κάποιον χρόνο. Ωστόσο οι δύο τροχοί αποτελούν ένα ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών ενέργειας σε ότι αφορά στις μετακινήσεις και συμπληρώνουν ιδανικά το συνολικό όραμα της Audi, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα στα πλαίσια της μελλοντικής “πράσινης” στρατηγικής μας”.

Αυτό που προκύπτει λοιπόν, είναι ότι η Ducati θα παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο ή υβριδικό μοντέλο, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Από εκεί και έπειτα η αναφορά για τον χρόνο όπου θα γίνει πράξη κάτι τέτοιο, δεν έχει μεγάλη σημασία. Με τις εξελίξεις να… “καλπάζουν” στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και πολύ πιθανόν ο Rupert να αναφερόταν στο ότι απλά περιμένουν να ωριμάσει τεχνολογία, ώστε να έχουν την δυνατότητα για την παρουσίαση ενός μοντέλου που να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ότι αφορά σε επιδόσεις, βάρος, αυτονομία.

 
   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 08:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon