.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 12:53

Video - Goodyear Oxygene – Ένα ελαστικό που φωτοσυνθέτει!

 

Ζάντα με επικάλυψη βρύων!

Στην έκθεση της Γενεύης, η Goodyear παρουσίασε όλη την γκάμα των ελαστικών της και τις concept ιδέες της για το μέλλον. Ανάμεσα σε αυτές, ξεχώρισε και εντυπωσίασε το Goodyear Oxygene, ένα συμπαγές ελαστικό με δομή χωοδικτυώματος, το οποίο ντουμπλάρει και σαν ζάντα.

Αυτό που ξεχωρίζει όμως το Oxygene, είναι ότι εκεί που σε συμβατικούς τροχούς θα συναντούσε κανείς το τάσι, υπαρχει ειδική διαμόρφωση ώστε να φιλοξενούνται… βρύα. Ναι βρύα, αυτά που συναντάμε στα δάση και ριζώνουν στην επιφάνεια βράχων και κορμών δέντρων!

goodyear oxygene 2

Μάλιστα το πέλμα του ελαστικού, έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να απορροφά υγρασία από τον δρόμο και να την διοχετεύει στο ριζικό σύστημα των βρύων για το… πότισμά τους.

H κατασκευή του σκελετού των Oxygene ελαστικών θα γίνεται μέσω 3D printing και θα χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν τα ελαστικά φθαρούν, θα αντικαθιστώνται με νέα αλλά το τάσι με τα βρύα θα αφαιρείται και θα επανατοποθετείται στα νέα ελαστικά.

goodyear oxygene 1

Όλη η ιδέα της Goodyear με το Oxygene, αποσκοπεί στην απελευθέρωση οξυγόνου στην επιβαρυμένη ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων. Μιλάμε βέβαια για το μέλλον… όπου θα σταματάς σε σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου ή φόρτισης και αντί για αέρα στα λάστιχα, θα ρίχνεις ένα “τριμάρισμα” στην κόμη των φυτών ή θα ψεκάζεις για μελίγκρα…



 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon