.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 12:10

Αυτόνομο e-bus δοκιμάζεται στην Στοκχόλμη

 

Πιλοτικό πρόγραμμα με δωρεάν διαδρομές

 

Για έξι μήνες θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Σουηδικής πρωτεύουσας ένα ηλεκτροκίνητο mini bus χωρητικότητας 11 ατόμων, το οποίο θα εκτελεί ένα δρομολόγιο μικρού βεληνεκούς στην αναπτυσσόμενη περιοχή Kista της Στοκχόλμης η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και στο αεροδρόμιο, Arlanda.  

Το όχημα αυτό, το οποίο δεν φέρει οδηγό και βασίζεται στην πλατφόρμα λειτουργίας Connected Urban Transport (Διασυνδεδεμένες Αστικές Μεταφορές) που έχει αναπτύξει η γνωστή από το παρελθόν της στην κινητή τηλεφωνία εταιρεία, Ericsson.

Mέσω της τεχνολογίας αυτής, το λεωφορείο “επικοινωνεί” με φωτεινούς σηματοδότες, οδική σήμανση αλλά και τα σημεία όπου εκτελεί στάσεις, ενώ αισθητήρες περιμετρικά, του επιτρέπουν να αναγνωρίζει άλλα κινούμενα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες.

Σκοπός της πιλοτικής αυτής εφαρμογής, είναι να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες η λειτουργία του συστήματος και –προφανώς- για αυτό τον λόγο, η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι μικρή, στα 24 χλμ./ώρα.

Η επιβίβαση είναι δωρεάν, ενώ μετά το πέρας του πρώτου τριμήνου, θα δοκιμαστεί και η λειτουργία του λεωφορείου, με σύνδεση σε δίκτυο 5G.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 12:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon