.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:10

ACEM – “Χρειαζόμαστε άμεσα διευκρινήσεις από την ΕΕ για τις Euro 5 προδιαγραφές”

 

Μήνυμα του Stefan Pierer προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 

Στο 13ο ετήσιο συνέδριο του ACEM (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών), το οποίο είχε θέμα “Αειφορική μετακίνηση με μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη”, παραβρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι εταιρειών, φορέων και οργανισμών, ενώ αισθητή ήταν και η παρουσία ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανάμεσα σε όλα τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν, ο πρόεδρος του ACEM και διευθυντής της KTM, Stefan Pierer, επισήμανε την ανάγκη να δοθούν άμεσα από την ΕΕ διευκρινήσεις και λεπτομέρειες, σχετικά με τις επικείμενες Euro 5 προδιαγραφές που θα εφαρμοσθούν στα δίτροχα από το 2020.

Ο Pierer ζήτησε να αποσαφηνιστούν πλήρως, τόσο οι κανονισμοί που διέπουν τις Euro 5 προδιαγραφές, όσο και να καθοριστεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής αυτών.         
 Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος τους ACEM, δήλωσε:

“Από το 1999, o κατασκευαστικός μας κλάδος έκανε τεράστια βήματα προόδου σε ότι αφορά στις εκπομπές καυσαερίων, προσαρμοζόμενος άμεσα στις προδιαγραφές που θεσπίστηκαν από την ΕΕ. Από τις Euro 0 προδιαγραφές, βρισκόμαστε αισίως στις Εuro 4. Οι εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 91%, ενώ τα οξείδια του αζώτου κατά 92%.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, για να προσαρμοστούμε στις Euro 5 προδιαγραφές. Επισημαίνουμε όμως την άμεση ανάγκη να δοθούν περισσότερες  διευκρινήσεις  από την ΕΕ, σχετικά με το θέμα αυτό. Χρειαζόμαστε  λεπτομερείς τεχνικές οδηγίες αλλά και ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμά που θα ορίζει το πότε ακριβώς θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες αυτές προδιαγραφές.

Για την κατασκευή μοτοσυκλετών, είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα προεργασιών, μελέτης και σχεδιασμού της παραγωγής, οπότε είναι επιτακτική η ανάγκη να έχουμε στα χέρια μας, όσο το δυνατόν νωρίτερα, ένα πλήρες πακέτο οδηγιών και πλάνου για τις Euro 5 προδιαγραφές.”    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon