.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 13:26

e-Drive Academy: Διαδικτυακή πλατφόρμα - Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

 

Ξεκινά στο τρέχον διδακτικό έτος ως “μάθημα” στα σχολεία

 

Παρουσιάστηκε επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών, παρουσία φορέων της εκπαίδευσης και των επιστημών, η διαδικτυακή πλατφόρμα e-Drive Academy, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με κύριο σκοπό έχει την εισαγωγή του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής και της Οδικής Ασφάλειας, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα περιεχόμενα της πλατφόρμας αυτής, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν την διδακτέα ύλη που άπτεται της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, κατάλληλα διαμορφωμένη για τους μαθητές του δημοτικού του γυμνασίου και του λυκείου.

Βιβλία, φυλλάδια, παρουσιάσεις, video αλλά και παιχνίδια, θα διδάσκουν στους μαθητές τους βασικούς κανόνες για την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και πέριξ αυτών, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις ευπαθείς ομάδες, όπως πεζοί, ποδηλάτες αλλά και μοτοσυκλετιστές.

Το e-Drive Aceademy δεν αφορά όμως μόνο τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες, ανεξαρτήτως του αν είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης ή των χρόνων εμπειρίας τους στο τιμόνι δίτροχων  και τετράτροχων οχημάτων.

Η περιήγηση στο menu της πλατφόρμας είναι πολύ εύκολη και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τα θέματα που τον αφορούν, αφού αυτά είναι χωρισμένα διακριτά σε κατηγορίες.

Την πλατφόρμα e-Drive Academy μπορείτε να την επισκεφθείτε πατώντας ΕΔΩ, ενώ η ειδική για τους μοτοσυκλετιστές κατηγορία, βρίσκεται ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 13:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon