.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 17:20

Μ.Βρετανία: Κανένας ηθικός φραγμός από τους ληστές (+video)

 

Έκλεψαν-έκαψαν μοτοσυκλέτα που “μετέφερε” εθελοντικά αίμα σε νοσοκομεία…

 

Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τους εγκληματίες-επαγγελματίες ληστές δικύκλων. Ακόμη όμως και ανάμεσα σε αυτούς  υπάρχουν διαβαθμίσεις όσο αφορά στους ηθικούς τους φραγμούς με το περιστατικό που θα σας περιγράψουμε, να “φωτογραφίζει” ουσιαστικά ανθρώπους που έχουν ισοπεδώσει πλήρως αυτό το “φράγμα”.

Ο 49χρονος John Davies, από το Walton του Liverpool, είναι ένας Βρετανός μοτοσυκλετιστής, οικοδόμος στο επάγγελμα, που μεταφέρει εθελοντικά φιάλες αίματος, σε νοσοκομεία  που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, όποτε του ζητηθεί. Στόχος του φυσικά να σωθούν ανθρώπινες ζωές που έχουν ανάγκη από αίμα και κινδυνεύουν.

Ο κ. Davies έχει δηλαδή στην κατοχή του ένα από τα λεγόμενα και “blood bikes” (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ, υπάρχουν και ανάλογοι οργανισμοί όπως αυτός εδώ), που σώζουν καθημερινά ζωές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στην μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία μπορούν να μεταφέρουν, όχι μόνο αίμα αλλά ακόμη και όργανα, εκεί που χρειάζεται, σε σχέση με ένα ασθενοφόρο ή ένα αυτοκίνητο.

Ε, λοιπόν την μοτοσυκλέτα αυτού του ανθρώπου, ένα Honda Deauville, βρήκε να κλέψει μια ομάδα εγκληματιών, η οποία, αφού έκανε την πλάκα της, την έκαψε. Οι δράστες έβαλαν μάλιστα φωτιά στη μοτοσυκλέτα, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το σπίτι του κ. Davies, κοντά στο σχολείο που πηγαίνει η μικρή του κόρη.

klopi fotia motosykletas2

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Liverpool Echo που κάλυψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η μοτοσυκλέτα είχε πάνω της αυτοκόλλητα που δήλωναν ξεκάθαρα ότι πρόκειται γα “blood bike”, τόσο στο fairing όσο και πάνω στην πινακίδα, τα οποία και αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Όπως πληροφορούμαστε το δεύτερο αυτοκόλλητο μάλιστα υποδηλώνει πως ο κ. Davies έχει αναλάβει ως εθελοντής μεταφορέας (τέσσερις φορές την εβδομάδα -δύο νύχτες το πενθήμερο αλλά και δύο ημέρες το Σαββατοκύριακο!), τη δύσκολη βραδινή βάρδια.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης με τους εγκληματίες να προσπαθούν να κλέψουν την μοτοσυκλέτα του άτυχου Βρετανού εθελοντή, έξω από το σπίτι του. Είναι τα τελικά στάδια της κλοπής. Οι ληστές προσπαθούσαν περίπου μία ώρα να κλέψουν τη μοτοσυκλέτα, φέρνοντας στο τέλος μεγάλους κόφτες, ενώ όταν αντιλήφθηκαν την κάμερα παρακολούθησης, την αγνόησαν, κάνοντας παράλληλα μια χειρονομία αντίστοιχη με τη “δική” μας ανόρθωση του μεσαίου δάκτυλου.

“Πού βρήκαν το θράσος να τα αγνοήσουν (σ.σ. τα αυτοκόλλητα) και απλά να φύγουν (με την μοτοσυκλέτα) και ύστερα από λίγο να την καταστρέψουν,  πραγματικά με ξεπερνάει σαν γεγονός ”, δήλωσε ο άτυχος κ. Davies, ο οποίος ωστόσο έχει δεχτεί μεγάλη στήριξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως δείχνουν όλα, θα έχει σύντομα τα χρήματα να πάρει καινούρια μοτοσυκλέτα και να συνεχίσει το λειτούργημα του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 17:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon