.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 10:24

H ΕΛ.ΑΣ. - Πολύτιμα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά δημοτικού

Περισσότεροι από (1,148) μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας εκπαιδεύτηκαν στο Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα- Πράσινο στην Ζωή».

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στο Αγρίνιο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή (1.150) παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ θα συνεχίσει την λειτουργία του σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Δυτική Αχαΐα και στην Κλειτορία.

Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τέσσερις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

1. Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια

2. Ο τάπητας «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου

3. Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους

4. Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Το Θεματικό Πάρκο εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, ενώ συντονίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια.

Τέλος, η δράση υλοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγησή της υπεύθυνης δραστηριοτήτων – αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δρ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους επόμενους σταθμούς του θεματικού πάρκου στην σελίδα μας στο facebook #gadpdelladas.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon