.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 19:08

Moto Morini – “Καμία συνεργασία με SWM και Shineray!”

 

Ο… “φτυστός” V2 κινητήρας αιτία για δικαστική διαμάχη!

 

Μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τη νέα σειρά V2 κινητήρων που πρόκειται να κατασκευάσει η Shineray για λογαριασμό της SWM, η οποία και ανήκει στην Σινική εταιρεία. Όλα καλά αλλά η μεγαλύτερη σε κυβισμό έκδοση των 1200 κ.εκ., έμοιαζε σε βαθμό απόλυτου “copy-paste” με τον V2, Bialbero Corsa κινητήρα 1200 της Moto Morini, εγείροντας υποψίες για μια κρυφή συνεργασία μεταξύ των εταιρειών αυτών.

shineray swm v2 engine 2
Tο μήλος της έριδος, ο δικύλινδρος V κινητήρας 1200 κ.εκ. που παρουσιάσε πριν από λίγες ημέρες η Shineray... 

mm v2
...και ο V2 Bialbero CorsaCorta 1200 της Moto Morini

Τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα η Moto Morini εξέδωσε ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος για το θέμα αυτό, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμο δικαίωμα της, προκειμένου να διαφυλάξει τα πνευματικά της δικαιώματα:

"H Moto Morini, αρνείται επίσημα και κατηγορηματικά την σύναψη οποιουδήποτε είδους συμφωνίας με τις Shineray και SWM, που να προβλέπει την προμήθεια του Bialbero CorsaCorta κινητήρα σε αυτές. Δεν έχει υπάρξει κανένα σύμφωνο από κοινού εξέλιξης του συγκεκριμένου κινητήρα, όπως αναπαράχθηκε από μερίδα των MME, ούτε και οποιουδήποτε άλλου είδους συνεργασία. 

Η αποκλειστική κυριότητα του Bialbero 1200 CorsaCorta κινητήρα ανήκει στην Moto Morini, η οποία έχει σχεδιάσει εξ αρχής και έχει εξελίξει την συγκεκριμένη μονάδα, μέχρι και την τελευταία της, Euro4  έκδοση.

Αν και η Moto Morini είναι μια εταιρεία ανοικτή στις συνεργασίες, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους της, προκειμένου να διαφυλάξουν την πνευματική της ιδιοκτησία, να εκτιμήσουν τυχόν ζημίες που προκλήθηκαν από τις αβάσιμες δηλώσεις και εικασίες που αναπαρήχθησαν  και να λάβουν όλα τα νόμιμα απαραίτητα μέτρα εναντίων εκείνων που αυτόνομα και αυτοβούλως τις διέδωσαν.”

Το θέμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του motorcycle magazine, η Moto Morini, επιβεβαιώνει πως η SWM αγόρασε έναν Bialbero CorsaCorta 1200 κινητήρα στο παρελθόν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι επισυνάφθηκε και οποιοδήποτε είδους συνεργασία ή συμφωνία μεταξύ τους.

Παρακολουθούμε λοιπόν τις εξελίξεις και για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 20:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon