.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 11:36

Η Brembo επενδύει στην “πράσινη” τεχνολογία

 

Εκπληκτική μείωση στην παραγωγή CO2 κατά την επεξεργασία μετάλλων

 

Mια νέα, πολύ προχωρημένη τεχνολογία επεξεργασίας των κραμάτων του μαγνησίου, πρόκειται πολύ σύντομα να εντάξει η Brembo στην κατασκευαστική δυναμική της. Το εγχείρημα, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες του τεχνολογικού πάρκου Kilometro Rosso του Bergamo, ενώ το κόστος θα ανέλθει στα 3.230.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 1.850.000 θα χρηματοδοτηθούν από πακέτα της EE, που στηρίζουν την πράσινη τεχνολογία.

Το μαγνήσιο είναι ένα δύσκολο στην επεξεργασία μέταλλο, το οποίο απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας για την κατεργασία του. Με τις νέες τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν, η εκπομπή CO2 θα μειωθεί κατά 97% ενώ δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση του εξαφθοριούχου θείου στην διαδικασία επεξεργασίας του μαγνησίου, ενός αερίου που επιβαρύνει 23.000 φορές περισσότερο από  το CO2 την ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας όσο κανένα άλλο ανθρώπινο παράγωγο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 12:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon